Nederlander saai tijdens EK

Partyscene Redactie | 18 juni 2008
headlines

Denk aan de gemiddelde Nederlander die een wedstrijd van het Nederlands elftal kijkt tijdens het EK, dan zie je al snel het alom bekende plaatje: Oranje toeter, rood-wit-blauwe-schmink, trom-pet of Welpie op het hoofd en vergeet vooral de oranje overall niet. En dan dat hele plaatje in de kroeg… maal 150 man.

Maar niets is minder waar. Noem het saai, noem het een opluchting, maar de gemiddelde Nederlander is geen bierdrinkende, opgedirkte malloot zoals de televisiebeelden ons willen laten geloven. Nee, de gemiddelde Nederlander kijkt de wedstrijd juist thuis met familie, heeft een hekel aan oranjeaccessoires en wil niet gestoord worden tijdens de wedstrijd.

oranje supporters



Volgens de voetbalenquête van Voetbalvirus.nl onder meer dan 500 respondenten, blijkt het allemaal niet zo erg te zijn als we denken. “Het is opvallend dat 72% van de mannen en 67% van de vrouwen aangeeft dat zij thuis de EK-wedstrijden kijken”, zegt Sander Remans, Senior Product Manager bij ilse media. “Dat zij dit ook nog het liefst doen met hun familie, bewijst dat voetbal een echte familieaangelegenheid is.”

Voetbalvirus.nl, de leukste voetbalpoule van Nederland, is een initiatief van ilse media en is een samenwerking met NUsport.nl, Startpagina.nl, Sportweek.nl en Wehkamp.nl.

Waar kijk jij de wedstrijden? In de kroeg of club, of bij vrienden of familie thuis?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws