Onze Nederlandse Summerbabe in Las Vegas!

Partyscene Redactie | 7 mei 2008
headlines

driewinnaars

Marith Iedema (19) won vorig jaar de Summerbabe verkiezing en is net aangekomen in viva Las Vegas voor de internationale Summerbabe finale. Gelukkig had ze nog tijd voor een interview.

Last van zenuwen?

“Nou, eigenlijk echt totaal niet. Misschien komt het nog. Maar in het algemeen heb ik daar nooit zoveel last van.”

winaar

Hoe is het allemaal zo ver gekomen?

“Iemand had mij ingeschreven voor de Summerbabe-verkiezing. Zonder er al te veel van te verwachten zat ik vorig jaar om half elf ’s ochtends in de auto naar Bloemendaal. Nog geen tien uur later stortte ik mijzelf in de armen van de presentatrice toen ik hoorde dat ik had gewonnen. Ik kon het amper geloven dat ik Nederland zou gaan vertegenwoordigen in Las Vegas. Ik verheug me enorm op de komende week.”

Heb je veel tijd gestopt in de voorbereiding?

“Er zat niets anders op dan diëten. Ik heb mijzelf nooit dik gevonden maar de norm is in de Verenigde Staten toch net ietsje anders. Via  Monique Sluyter kreeg ik een gesponsord abonnement bij Special Sports. Aan de slag dus. Het viel mij wel zwaarder dan gedacht. Ik hou nou eenmaal gewoon van veel te veel van lekker eten! Maar de afgelopen weken moest ik er echt aan geloven.”

En verder?

Qua kleding moet je je heel goed voorbereiden. Ik zal vier avond outfits dragen, vijf bikini’s, een gouden of zilvere avondjurk, een goude of zilvere bikini en een outfit die wordt geassocieerd met Holland. Niet makkelijk en erg prijzig, dat kan ik je wel vertellen. Ontwerpster Tessa Koops heeft me geholpen in het hele gebeuren. Ik ben heel tevreden met alles wat ik nu heb.”

And the winner is.....?

“Het is een kans van 1 op de 70. Niet erg reëel dus. Ik vind het ook irritant als mensen zeggen: Je gaat winnen! Dan kan ik ze alleen maar teleurstellen. Ik zie dit gewoon als een geweldige ervaring, ongeacht de uitkomst.”haiiwantropic

Weet je wie je concurrenten zijn?

“Eigenlijk niet. Ik heb foto’s gezien van voorgaande jaren, maar dat was het. Heel veel mooie vrouwen. Eén voordeel: die kunnen dit jaar niet meer mee doen.”

Supporters meegenomen?

“Ja! Mijn ouders en vriendje zijn van de partij. Heel erg leuk. Na de verkiezing plak ik er nog een week vakantie achteraan met mijn vriend in Las Vegas.”

Wat zijn je plannen bij terugkomst?

“Ik ga studeren en verder zie ik het allemaal wel.”

En waar gaan wij jou deze zomer tegenkomen?

“Ik ga lekker vakantie vieren, genieten van de zon die hopelijk blijft schijnen. Verder alle festivals pakken, naar het strand en misschien nog een paar weken weg.”

tropisch

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws