PS interview: Dimitri From Paris

Partyscene Redactie | 15 april 2008
headlines

De Franse dj en producer Dimitri From Paris heeft de lichten weer even gedimd op zijn nieuwe mix-cd/ Die is onderdeel van de befaamde Playboy Mansion serie. De dj kwam voor het eerst in aanraking met Hugh Hefner en zijn Playboy Mansion in 2000, met zijn mix album A Night At The Playboy Mansion. Op Return to the Playboy Mansion gaat hij door op bekende voet, met zijn cocktail van disco, house, jaren zeventig muziek en lounge.

dimitri from parisJe bent in de Playboy Mansion geweest. Hoe was het daar?

Dimitri: “Het hele decor van die plaats, al het meubilair, de lichtknoppen. Het is werkelijk te gek. Het heeft echt wat van James Bond weg. Wat ik altijd leuk vond aan het Playboy magazine, na de meisjes natuurlijk, waren al die gekke snufjes, als bizarre bedden en een heleboel gadgets or super hi-fi dingen. Als ik dan in de Mansion ben, is het alsof ik in zo’n magazine rondloop. Ik ging er voor het eerst op bezoek in 2000, toen ik mijn eerste mix cd A Night at the Playboy Mansion lanceerde. Nu hebben ze me opnieuw gevraagd.”

Waar komt die liefde voor design dan vandaan?

Dimitri: “Die gaat al heel vroeg terug, toen ik van Istanbul naar Parijs verhuisd was. Mijn moeder nam vaak mee naar films, vanaf mijn achtste tot mijn twaalfde. Soms mocht ik er school zelfs van overslaan van haar. Vooral films van Hitchcock en de Rat Pack films maakten indruk.”

Wat viel je daar dan aan op?

Dimitri: “Mannen waren toen extreem elegant en ze droegen prachtige, getailleerde pakken. Als tiener ben ik dat soort pakken al gaan kopen, eigenlijk op hetzelfde moment dat ik soul en disco platen ben gaan kopen.”

dimitri from paris

En toen ben je gaan deejayen?

Dimitri: “In de vroege jaren tachtig stuurde ik tapes naar radiostations, plaatste wat advertenties in een blaadje en vestigde mezelf als een van de vooraanstaande jocks van Parijs, zowel in de clubs als in de ether. Mijn debuutalbum Sacrebleu kwam uit in 1996, dat veel gebruikt is als soundtrack bij modeshows. Dat album werd een internationale hit en toen is het balletje echt gaan rollen.”

Je stijl is te omschrijven als een retro mix van zorgvuldig geselecteerde classics, veel soul, funk en disco, maar ook wat house. Maar disco is toch wel de rode draad…

Dimitri: “Mensen namen in die tijd nog de tijd om een plaat op te nemen. Tegenwoordig knallen jonge kids er een nieuwe track in een paar uur uit, met gedownloade software en maken er een wereldwijde hit van. Vandaar respect naar de oude stijlen.”

dimitri from parisWaarom zo trouw aan je wortels?

Dimitri: “Ik deejay nu al meer dan 25 jaar en mijn geluid is over het algemeen nog hetzelfde als twintig jaar geleden. En ik word nu meer geboekt dan ooit en mijn cd’s blijven populair. De eerste Playboy mix heeft meer dan 400.000 exemplaren verkocht, dat is best veel. De tweede cd gaat in die lijn door, met veel oude hits, van bekend naar wat onbekender.”

Nooit de behoefte gehad om eens wat meer moderne muziek te gebruiken?

Dimitri: “Het is goed om niet te vergeten dat ik 25 jaar in het vak zit. In Frankrijk hebben we het gezegde: in een oude pan maak je de beste soep. Ik maak een ouderwetse, hartverwarmende soep. En die gaat er overal heel goed in. Ik hou er van en ik wil dat andere mensen hem ook proeven.”

Dimitri From Paris - Return To The Playboy Mansion is net uitgekomen op Defected Records.

 

Check ook www.dimitrifromparis.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws