Red Bull Music Academy Info Session

Partyscene Redactie | 13 maart 2008
headlines

Het Red Bull Music Academy jaar gaat weer van start. Tot eind 2008 trekt de karavaan het land door.

De afgelopen jaren was de Nederlandse editie van het Red Bull Music Academy geconcentreerd in een weekend in Amsterdam, onder de naam RBMA Taster. Nu gaat dat een stapje verder en trekt de karavaan het land in. Uitgerust met een mobiele radiokit en gevolgd door een reeks vooraanstaande artiesten worden op verschillende plekken live radioshows maken, die gratis toegankelijk zijn voor publiek. Op 22 maart is Kspace in Amsterdam de eerste stop, met als hoofdgast niemand minder dan Orlando Voorn. Ook Newworldaquarium komt op bezoek. Het begint om 16.00 uur.

orlando voorn

Orlando Voorn komt oorspronkelijk uit Nederland, maar woont al heel wat jaartjes in Amerika. Daar werd hij hartelijk omarmt door Detroit en zat hij al snel achter de knoppen met Juan Atkins. Ook maakte hij klassiekers als Fix en The Stalker. Ook was hij lange tijd onderdeel vormde van het roemruchte techno collectief Underground Resistance. Voor het eerst in jaren draait hij weer in Nederland, en wel op Awakenings in het paasweekend. Tijdens deze Red Bull Music Academy sessie komt hij zijn verhaal doen. Ook Jochem Peteri a.k.a. Newworldaquarium komt dat doen. Deze Amsterdamse producer maakt atmosferische meesterwerkjes en krijgt support van artiesten als Ame, Dixon en Carl Craig. Een registratie van de sessie van deze heren wordt uitgezonden op www.djbroadcast.fm en www.rbmaradio.com.   

  

Dit alles is een stap op weg naar de RBMA, die dit jaar van 21 september tot 24 oktober plaats vindt in Barcelona. De RBMA bestaat tien jaar. De Nederlandse tak van de RBMA, die de sessies in Nederland organiseert, vertelt je ook nog hoe je als jonge dj/producer/muzikant kans maakt op deelname aan de RBMA Barcelona. De avond in Amsterdam wordt voortgezet met dj-sets van Dominggus, Shiva, Cinnaman, Sven Prinsen en Jarno (Groove Addicts). Je kunt je nu inschrijven voor het zonnige Barcelona. Download een inschrijfformulier op www.redbullmusicacademy.com of stuur een mail naar eric.vandenbogaard@redbullmusicacademy.com.   

Surf ook naar www.redbullmusicacademy.com.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws