Hier word je vrolijk van: drie keer 'Bigfoot'!

Eveline Meijer | 30 september 2014
gear


W&W, die kennen we wel. Het duo maakt vette tracks, zoals 'Bigfoot'. Deze plaat kon echter nog veel meer terrein veroveren, dus werden er allerlei remixen van gemaakt. Van hardstyle tot deep-house, alles komt langs. Nieuwsgierig? De remixen zijn te vinden op één plaat genaamd 'Bigfoot'!

Remix

'Bigfoot' deed het, met ruim 2,1 miljoen views op YouTube, op zichzelf al erg goed. Dillon Francis maakte er een deep-house track van, zodat ook liefhebbers van deze muziek de plaat kunnen waarderen. Hij was echter niet de enige: ook LNY TNZ en Praia Del Sol maakten een eigen versie van deze plaat.

Diepe bas

De remix van Dillon Francis zet meteen de sfeer. Als je een club binnen komt en je hoort deze track, denk je niet eens meer aan een drankje halen. Jouw voeten bewegen zich direct naar de dansvloer. De bas is lekker diep en de track heeft voor de 2:50 die hij duurt lekker veel afwisseling.

https://www.youtube.com/oIXd0-6vMUs

Bounce

LNY TNZ koos echter voor meer bounce in de plaat, waardoor je wel moet springen. Met vrijwel meteen een opbouw in de track voel je de energie door je lichaam stromen. Toch is deze remix wel rustiger dan die van Dillon Francis en zitten er veel meer build-ups in. Waar Dillon kiest voor alleen maar springen, geeft LNY TNZ je ook de iets rustigere momenten. Ook moeten we zeggen dat deze plaat de afwisseling waar Dillon gebruik van maakt wel een beetje mist.

Hoge tonen

Praia Del Sol maakt helemaal iets anders van 'Bigfoot'. Waar de rest gebruik maakt van het feestkarakter van de plaat en de diepe bas, gaat Praia Del Sol meer voor de hoge tonen en rustige beat. De build-up duurt veel langer dan bij de andere twee remixen, maar dat heeft ook zijn charme. Praia Del Sol laat de weinige lyrics van de plaat regelmatig langskomen, wat een fijne herkenbaarheid geeft. Helaas is deze remix na de eerste minuut al redelijk voorspelbaar, maar dat doet niet af aan het feestgehalte van de plaat.

Voor ieder wat wilsBigfoot Remix

Alle drie de remixen zijn op hun eigen manier sterk en een groter publiek aanboren, zal dan ook geen probleem zijn. Hoewel de artiesten gebruik maken van hetzelfde origineel, zijn de nummers behoorlijk divers geworden. Op 'Bigfoot' is er voor ieder wat wils en wij gaan er dan ook vanuit dat je de originele track en de remixen regelmatig zult horen tijdens een avondje uit.

'Bigfoot' is exclusief te koop via Beatport.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws