Icon met Ed Rush

Partyscene Redactie | 19 februari 2008
headlines

Icon haalt op 1 maart Ed Rush, Bad Company en Black Sun Empire naar de Effenaar.

Terwijl Grooverider zijn dagen slijt in een cel in Dubai, doen zijn collega’s goede zaken. Zo komen drum ’n bass grootheden Ed Rush en Bad Company nu naar Nederland toe, waar een jointje nog net niet verboden is. De twee zijn te gast op Icon, het drum ’n bass feest van Eindhoven. Het concept is koud een jaar oud en mag nu al enorm succesvol genoemd worden. Je voelt en hoort hier de muziek van de grootste namen uit de drum ’n bass scene. De komende editie, op zaterdag 1 maart, belooft weer een enorme klapper te worden.

ed rush

Zet je schrap voor een donderende set van oppermeester Ed Rush. Hij bracht releases uit op onder meer Goldie’s Metalheadz en is verantwoordelijk voor een van de bekendste klassiekers uit het ‘dark’ drum and bass genre: The Wormhole LP. De dj vestigde zijn naam definitief als producer met de vetste bassen en een donkere sound, waarmee hij een compleet nieuwe fase in de drum ‘n bass scene inluidde. Ook Bad Company uit de UK houdt van het stevigere werk. Hun plaat The Nine wordt door velen nog beschouwd als een van de beste drum ’n bass platen aller tijden en ze braken definitief door dankzij releases op het Prototype label van, daar issie weer, Grooverider. Met awards als ‘best rave dj’ en ‘DJ Mag best dj’ op zak en een dikke bak platen en cd’s mag je van Bad Company UK het nodige vuurwerk verwachten.

Als laatste staat Black Sun Empire op het programma. Het is een van de bekendste Nederlandse drum ‘n bass collectieven, die in no time de wereld veroverd hebben. Uiteraard ontbreken residents Nymfo en Pressure en host van de avond MC Dapper niet op deze eerste editie van Icon in 2008. Kaarten kosten 12 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de deur. Het feest duurt van 22.00 tot 04.00 uur.

Meer info vind je op www.effenaar.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws