Work-out voor op het strand

Partyscene Redactie | 27 juni 2007
headlines

strandstrak

Houd je smeersels paraat en je slippers standby. Na een winter van te veel rode wijn en te weinig sport want koud en regen is het zomer. Nu alleen nog fit je bikini of zwembroek in. Geen zorgen, ook op het strand kun je van alles doen voor een sixpack en tegen lovehandles.

beachvolleybal

Type actief?

Jij kunt niet de hele dag stilliggen op een handdoek, jij wilt actie. Voor een beetje zweet ben je niet bang.

Beach-bezigheden :

Met een potje beachballen verbrand je al snel 200 kilocalorieen in een halfuurtje. En met het echte zware werk, beachvolleyballen, raak je in een half uur 320 kilocalorieën kwijt. Dat is bovendien goed voor een stel strakke benen. Wil je snel calorieën verbranden? Met een kwartier borstcrawl door de golven ben je zo 244 kilocalorieën kwijt. Daar krijg je dan ook nog mooie schouders en armen van. Paardrijden mag in de ogen van een leek een luie sport lijken, maar maak een tocht van een uurtje door de duinen en je bent al gauw tegen de 600 kilocalorieën lichter. En je krijgt er billen van staal van. Altijd goed: een halfuurtje joggen door het zand? Daarmee loos je maar liefst 500 kilocalorieën.

Type smooth operator?

Je bent best bereid om af en toe van je handdoek af te komen, maar je bent niet van plan om jezelf in het zweet werken in het mulle zand.

Beach-bezigheden :

Een relaxte strandwandeling van een half uur kost je al gauw 200 kilocalorieën. Onderschat ook een tocht richting wc of bar niet. Slalommend tussen de handdoeken en de spelende kinderen verbrand je zomaar 23 kilocalorieën. En hoe vaak doe je dat op een dag? Tel uit je winst! Nog steeds erg trendy en goed voor soepele ledematen: yoga. In een uur verbrand je 260 calorieën. Goed nieuws voor feestbeesten: dansen tot in de vroege uurtjes is een absolute aanrader: per uur verbruik je 480 kilocalorieën.

meisje

 

Type chillen op je billen?

Jij bent niet van je handdoek af te branden. Het strand is voor jou de ultieme plek voor een relaxte dag bruin bakken met minimale lichaamsbeweging.

Beach-bezigheden :

Het omslaan van de pagina’s uit je tijdschrift kost 5 kilocalorieën per uur. Doorlezen dus! En wat denk je van uit ligstand half overeind komen en een beetje om je heen kijken? Toch nog 4 kilocalorieën! Onderschat ook iets simpels als het uitschudden van je handdoek niet: 3 kilocalorieën. Elke calorie telt.

Last but not least: zoenen doet ook wonderen. Doordat je bloed sneller gaat stromen, versnelt je stofwisseling en zo verbrand je al gauw zo’n 26 calorieën per minuut! En sommige dingen houd je nu eenmaal makkelijker vol dan andere...

Icecream!

Op een warme dag gaat een ijsje er wel in. Kies je voor een kuipje Ben & Jerry’s, dan werk je als snel 240 kilocalorieën naar binnen. Een verstandigere keus is waterijs, een good old vetarm perenijsje is maar 40 kilocalorieën.

Drink je dik

  • Een glas rosé telt 96 kilocalorieën.
  • In een biertje zitten 126 kilocalorieën.
  • Champagne is goed voor 115 kilocalorieën per flûte.
  • Een glas water bevat 0 kilocalorieën.
ijs

Duiken & bakken

Als het koud is, verbrand je standaard meer calorieën omdat je je lichaam warm moet houden. Een duik in de zee is dus bijzonder gunstig voor je verbranding. Anderszijds levert ook bakken in de zon wat op, je lichaam moet je extra moeite doen om af te koelen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws