Zoektocht naar de beste studenten dj

Partyscene Redactie | 21 juni 2007
headlines

Iedere stad kent honderden slaapkamer dj’s, ook onder studenten. Maar wie is de beste?

dj battleWie is de beste dj onder de studenten? Red Bull vroeg het zich af en ging op zoek. Vraag is natuurlijk wel wat de criteria zijn, want bij een studenten dj denk je eerder aan iemand die binnen de dertig seconden de zoveelste top 40 hit erdoorheen jast. Maar het kan dus ook anders. De afgelopen weken vonden in verschillende studentensteden de voorrondes plaats van de Red Bull Dj Battle, waarbij honderden studenten bepaalden welke dj hun stad gaat vertegenwoordigen tijdens de nationale finale. Die vindt vrijdag 22 juni plaats in Club Monza in Utrecht.

De voorrondes vonden plaats in Delft, Utrecht, Groningen, Tilburg en Rotterdam. De grootste dj talenten onder de studenten streden om een plek in de finale. Daar worden ze opnieuw getest op hun dj skills. Er zijn meerdere rondes. In de eerste ronde draaien de dj’s een set die ze helemaal zelf in mogen vullen. In  de  tweede  ronde  gebruiken  ze door Red Bull geselecteerde platen  in  de  categorieën  Classics,  TV Tunes en Made in Holland. Twee dj’s gaan dan door naar de eindronde, waar ze back2back draaien. Door middel van een decibelmeter bepaalt het publiek de winnaar.

De battle begint om 23.00 uur en wordt gehost door MC Nova. Daarna gaat het feest verder met dj’s Matt Styles en Chuckie achter de decks.  

Ook Veronica Magazine waagt zich aan de dj-contest. Het blad organiseert de Café Smooth Chill Party op het strand van Bloemendaal. Ben jij gespecialiseerd in het draaien van lounge en/of club, dan kun je je opgeven. Uit alle inzendingen zullen 8 kandidaten op 30 juni en 8 kandidaten op 7 juli mogen laten zien wat ze in huis hebben. Van die 16 gaan er 8 door naar de grote finale op 28 juli. De winnaar mag zijn of haar eigen CD mixen. Dj's als Gregor Salto, Lucien Foort en Funkerman komen de verschillende dagen opluisteren met hun sets.

Meer info vind je op www.redbull.nl/djbattle en op www.cafesmoothparty.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws