Clubeditie Novalectra

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Op vrijdag 20 april zal het evenement als eerste op de vrijdag in de Eindhovense club Rembrandt een groots feest organiseren met wederom veel aandacht voor de wortels van de techno en electro; een bijzondere programmering, zker voor Nederlandse begrippen.

Kosten nog moeite zijn gespaard om voor een zeer scherpe prijs een uniek muziekprogramma samen te stellen. Met opmerkelijke artiesten uit verschillende toonaangevende muzieksteden zoals Detroit, Berlijn, Grenoble en Genve zal Novalectra een dwarsdoorsnede geven van de grote diversiteit die sexy elektronische muziek te bieden heeft.

Deze editie van Novalectra is alles wat de huidige politiek verafschuwt. Met seks, underground, ranzigheid, hiphopinvloeden en expliciete teksten heeft het evenement alles in zich om twijfelachtige ambtenaren zoals Ronald Srensen en Abraham Klink op de kast te krijgen. De politiek weet nauwelijks waar de jeugd mee bezig is en ziet niet in dat dance en hiphop juist mensen bij elkaar brengt en inspireert.



Er zal bij deze editie van Novalectra weer een breed muziekspectrum belicht worden. Van rauwe, explosieve techno via underground electro tot diepe, freaky house en minimal en van vulgaire hilariteit en stoere ghettotech naar sleazy disco, oldschool hiphop en acidhouse.

Met artiesten als Dj Godfather, Kiko, Detroit Grand Pubahs, Dj Naughty, Dirt Crew, Alexis Tyrel, The Red Sea Pedestrians en gelieerde internationaal vermaarde platenlabels zoals Pokerflat, Goodlife, Gigolo, Databass en Grayarea kan deze speciale editie van Novalectra in club Rembrandt op zijn minst uniek genoemd worden.

Sterk genspireerd door de vroege Detroit-sound van Juan Atkins heeft de levende legende DJ Godfather met zijn platenlabels Databass en Twilight 76 het genre ghettotech eigenhandig op de kaart gezet. De optredens van DJ Godfather worden steevast legendarisch genoemd. Zijn onnavolgbare scratchtechnieken en dj skills zijn een lust voor het oog en superdansbaar vanwege de dynamische mix van electro, techno, booty en hiphop. In april komt de grote man met een nieuw compilatiealbum genaamd For The Freaks waar hij deze avond een voorproefje van zal geven.

DJ/producer Kiko is een van de vertegenwoordigers van de Franse underground electrotechnowereld. Een scene die zich vooral rondom het wereldbekende, uit Grenoble afkomstige label Goodlife concentreert. Met artiesten als The Hacker, Oxia, Vitalic, Human Body n Kiko brengt Goodlife sinds 1998 alternatieve kwaliteitsmuziek uit. Met Kiko haalt Novalectra stevige techno, donkere electro en de beste acidhouse uit het verleden naar Eindhoven!

De Detroit Grand Pubahs zijn een verhaal apart. Bekend van hun producties op platenlabels als Pokerflat en hun eigen Det.Ele.Funk heeft deze act vooral ook een reputatie opgebouwd met hun bizarre optredens die doorspekt zijn van opzwepende electro en minimal met sterke Detroit-invloeden en grappige, vaak erg seksistische teksten. Bekend van veelzeggende titels als Sandwiches, Galactic Ass Creatures From Uranus en Blind Date With Dr. Bootygrabber zullen Paris The Black Fu en The Mysterious Mr. O die konten flink laten schudden!

Uit Berlijn heeft Novalectra een van de vertegenwoordigers van het dj-collectief en platenlabel International Deejay Gigolo Records van oprichter en eigenaar Dj Hell in huis! Filippo Moscatello aka Dj Naughty heeft een geheel eigen stijl die zich het best laat omschrijven als een mix tussen electro(clash), disco en house maar hij schuwt het niet om ook rock en new wave in zijn set te verweven. Erg aanstekelijke sexy muziek voor sleazy vibes op de dansvloer.

Dirt Crew is een gedeeltelijk Berlijns duo dat bestaat uit de artiesten James Flavour en Breaks 3000 en is moeilijk te omschrijven, alhoewel het blad MixMag een aardige poging heeft gewaagd: Combining old skool acid influences with deep-house beats, the pair stands out from the mass of new German sounds

Uit Eindhoven komt de kleine grote man achter de Lessismore labelgroep. Met labels als Lessismorecordings, Grayarea, Anticlub en Minimalplus zorgt Alexis Tyrel, ook bekend als Gideon, sinds een aantal jaren voor een serieuze stormvloed van internationaal uitgebrachte vinyl releases. Volgens planning zal Lessismore dit jaar alleen al zon 20 platen uitbrengen! Hiernaast is de drukbezette Alexis Tyrel steeds meer geoccupeerd met zijn Anticlub-feesten die in Eindhoven zowel legaal als illegaal reeds veelvuldig hebben plaatsgevonden.

In de foyer zullen de geloofsovertuigde muziekfanatici van de Red Sea Pedestrians een unieke muzikale reis verzorgen door het universum van de vroege elektronica en ander goud househitwerk.

Emotion clothing is inmiddels een begrip in trendy Eindhoven. Niet alleen in mode, maar ook zeer zeker muzikaal. Met lieden uit de Minimal Eindhoven-crew als El-P en Minidell en de hiphop en oldschool electro van Caz is het eveneens goed toeven in de Chocolate Lounge van club Rembrandt!

NOVALECTRA
Vrijdag 20 april 2007
Open: 22.00-04.00
Club Rembrandt
Vrijstraat 44 - 48
Eindhoven
Tickets: 14,99 (ex. fee)

Vvk: uitsluitend online via Timoco op clubRembrandt.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws