Actiegroep ‘Vroeg op stap’: sluitingstijd om 02:00 uur

Partyscene Redactie | 2 april 2007
headlines

Vorige week is de Rotterdamse Horecanota gepresenteerd door burgermeester Opstelten. Die pleit onder meer voor versoepeling van openings- en sluitingstijden. Ook in Amsterdam vragen horeca-exploitanten om versoepeling van vooral sluitingstijden. Daar is actiegroep ‘Vroeg op stap’ het niet mee eens.

Als het aan deze groepering voor vroege uitgaansvlinders ligt, sluiten kroegen en discotheken in Nederland uiterlijk om 02.00 uur de deurenAls het aan deze groepering voor vroege uitgaansvlinders ligt, sluiten kroegen en discotheken in Nederland uiterlijk om 02.00 uur de deuren. Een petitie van de actiegroep die daartoe oproept en door ruim twaalfduizend mensen is ondertekend, is dinsdag overhandigd aan de Tweede Kamercommissie van Justitie.

De huidige openingstijden zijn volgens de aanbieders van het smeekschrift, twee Friese moeders, een groot maatschappelijk probleem. "Als jongeren vroeger gaan stappen, zijn ze niet alleen eerder thuis, het gevreesde 'indrinken' wordt verkort en ouders hoeven niet meer midden in de nacht hun kroost op te pikken." Zo redeneren de actievoerders, die de overheid vragen om vroegere sluitingstijden in de horeca.

Als je het eens bent met de Friese moeders, onderteken je HIER de petitie. Ruim twaalfhonderd mensen zijn je al voorgegeaan.

Vroeg op stap

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws