PS interview: Nick Warren

Partyscene Redactie | 20 maart 2007
headlines

Nick Warren is een ware veteraan te noemen. De Brit draai al lang mee en het grote succes begin rond 1990 voor hem. Sindsdien is hij zo ongeveer de huis dj van het befaamde label Global Underground. Daarvoor mixte hij onlangs de nieuwe compilatie: Paris GU 030, de dertigste alweer. De eerste cd bestaat uit pure Chill out. De tweede staat vol progressive, het genre waar de dj maar mee verbonden blijft, en kleine uitstapjes naar house en electrohouse. Daarnaast is Nick al jaren de helft van het populaire progressive breakbeat duo Way Out West. Partyscene belde de dj in het zonnige Australië.

Tekst: Jesse Voorn

 

nick warrenVakantie aan het vieren?

Nick: “Nou, bijna wel. Het is hier 42 graden en ik heb de hele dag op het strand gelegen. Maar ik ben hier voor een festival, waar ik draai met onder meer Carl Cox en Ferry Corsten. Dit zijn echter wel de leuke dingen van het deejayen. Ik kan ook maar niet begrijpen dat er dj’s zijn die lopen te klagen over het reizen en hun vak. Het is allemaal hartstikke leuk en er valt niets te klagen.”

Jij klaagt dus nooit?

Nick: “Nee man. Er is niets beters dan muziek draaien voor mensen. Muziek is voor mij altijd het belangrijkste geweest en ik ben gezegend dat ik dit mag doen. Ik ben nu op tour vanwege de nieuwe Global Underground compilatie, de hele tijd, non-stop. Draaien, draaien en nog eens draaien. Ik vind het prachtig.”

Paris GU 030 is alweer je zevende album voor Global Underground. Ben jij zo trouw of zijn zij dat?

Nick: “Ik krijg sterke support van Global Underground, maar ik draag hen ook een warm hart toe. Daarbij krijg ik van hen de volledige vrijheid. Ik mag draaien wat ik wil, ze zullen zich er nooit mee bemoeien. Het komt van twee kanten. Deze keer wilde ik ook niet twee cd’s met alleen maar clubmuziek maken. Eén cd bevat Chill out, met oudere nummers, de tweede meer nieuwe en uplifting tracks, het clubgevoel.”

Waarom Parijs?

Nick: “Omdat het een geweldige en fascinerende stad is. Alleen deze cd is er door geïnspireerd, hij is er niet opgenomen. Het is allemaal gemixed op de computer. Geen enkele dj heeft ooit een Global Underground compilatie live gemixed. Het zijn geen sets die live opgenomen zijn. Het idee van een stad is om een gevoel te reflecteren. Je kunt namelijk niet vertrouwen op het geluidssysteem in een club, want het moet echt goed zijn.”

nick warren

Maar het zijn wel steden waar je iets mee moet hebben?

Nick: “Zeker. Ik heb de steden ook altijd zelf uitgekozen. Ik heb Parijs ook gekozen omdat ik er een sterke aanhang heb opgebouwd en omdat er een hele goede sfeer hangt. Er is ook een hele nieuwe en jonge clubscene daar, die erg interessant is. Verder is het gewoon een mooie stad die de moeite van het bezoeken meer dan waard is.”

Je komt uit Engeland, maar reist de hele wereld over. Waar draai je het liefst?

Nick: “Waar de mensen uit hun dak gaan, haha. Europa is erg goed om te draaien, de scene is daar heel sterk, maar in Zuid-Amerika is het soms allemaal nog heftiger. Brazilië is ronduit verbluffend, wat een sfeer. Platen werken ook verschillend in verschillende landen, dat is ook erg grappig om te zien.”

Ben je wel eens eenzaam tijdens je lange reizen?

Nick: “Mijn vriendin gaat vaak met me mee, dat is heel plezierig. nick warrenZeker nu ik hier in de zon in Australië zit. Maar soms ben je alleen, maar ik kan me goed vermaken.”

Wat is je kracht als dj?

Nick: “Het publiek vermaken en nieuwe muziek laten horen. Ik draai relatief veel nieuwe tracks. Ik kom binnen en knal ze gelijk omver, haha. Maar het draait niet allemaal om mij, maar om het publiek. Dat is het belangrijkste.”

Gaan mensen nog wel goed uit hun dak, want soms kom je op feesten waar het volgepakt is met mensen, maar waar iedereen maar wat staat te praten?

Nick: “Op dat soort feesten probeer ik niet te komen. Het is een nachtmerrie dat je voor een publiek van 10.000 man staat en niemand is aan het dansen. Ik ben tegenwoordig voorzichtig met waar ik draai. In Nederland zijn Extrema en Dance Valley altijd goed, dan weet je dat het feest wordt. Maar er zijn enkele plaatsen waar ik nooit meer terug wil komen. Ik heb de luxe dat ik overal kan draaien waar ik maar wil, maar ik hou er erg van om naar plaatsen te gaan waar ik nog nooit geweest ben. Italië is een van de moeilijkste landen om de mensen aan het dansen te krijgen.”

Op www.djnickwarren.com vind je meer info.

Onze collega's van DJscene.nl schreven een recensie over dit album. Deze vind je hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws