PS Interview: Rocco Veenboer (Awakenings)

Partyscene Redactie | 2 maart 2007
headlines

Tijdens het Paasweekend van 1997 vond Awakenings het licht en was de eerste editie een feit. Tien roerige jaren verder is Awakenings een begrip geworden in Nederland en daarbuiten. De afgelopen jaren heeft Awakenings op meerdere locaties plaatsgevonden, maar de Gashouder in Amsterdam is bij vele technoliefhebbers uitgegroeid tot dé technotempel bij uitstek. Het jubileum op 6, 7 en 8 april zal daarom daar plaatsvinden en Pasen 2007 zal een ontwaking zijn van vele emoties, herinneringen, muzikale hoogtepunten en ervaringen. Een gesprek met Rocco Veenboer, de technokoning van Nederland.

Tekst:: Frank Böhm

Wat is je persoonlijke hoogtepunt van 10 jaar lang Awakenings?

Awakenings
Het opstarten van het outdoor festival in 2001. Het eerste jaar was het al meteen perfect met een goede logistiek, schitterend weer en 10.000 bezoekers.

En wat is je persoonlijke dieptepunt van 10 jaar Awakenings?

Dat awakenings afgelopen oudjaar niet door kon gaan…

Over oudjaar gesproken, komt er dit oudjaar een wel een editie van Awakenings?

Ik denk het niet.

Waarom niet? Dat is een beetje traditie toch?

We hebben het de afgelopen 10 jaar slechts drie keer een oudjaarsfeest georganiseerd dus een echte traditie is het niet.
Awakenings
Hoe heeft Awakenings zich ontwikkeld de afgelopen 10 jaar?

Van goed, naar beter, naar de beste haha!

Hoe zie je techno en Awakenings over 10 jaar?

Ik kijk liever per 5 jaar maar we gaan nog zeker lang door. Techno en elektronische (dance)muziek zijn niet meer weg te denken uit deze wereld en Awakenings heeft binnen Nederland een voortrekkersrol hierin en is verantwoordelijk voor de broodnodige

vernieuwing. En dat willen we voorlopig blijven doen!

Vernieuwing: heeft Awakenings plannen om ook naar Eindhoven te gaan?

Nog niet concreet, maar we gaan in ieder geval binnenkort de oude Philipsfabriek

aldaar bezichtigen want die schijnt ‘monumental’ te zijn!

En heeft Awakenings plannen om in het buitenland wat te gaan doen?
Awakenings
Nee, al vele jaren krijgen we aanbiedingen hiervoor maar we focussen liever op de kwaliteit van onze feesten in Nederland.

Welke artiest zou je nog wel eens willen boeken?

Mijn wishlist begint redelijk leeg te raken. Wellicht Laurent Garnier, die heeft nog nooit op Awakenings gestaan en is toch wel een legende.

Zou je zelf niet een keer een plaatje willen opzetten op je feest?

Dat ik af en toe zelf door de microfoon gil is al erg genoeg haha!

Is er al wat concreets uit de gesprekken met de gemeente/politie over de drugsinvallen voortgekomen?
Awakenings
Wij zijn samen met ID&T en de BVD (Belangen Vereniging Dance) in overleg met de gemeente Amsterdam over dance events en het beleid daaromheen. Daar zal zeer spoedig iets concreets uitkomen.

Tenslotte, je feesten zijn naar eigen zeggen al de beste, wat blijft er eigenlijk nog over om te doen? Oftewel, hoe blijf je gemotiveerd?

Het kan nog altijd beter. We doen nu drie dagen Awakenings tijdens Pasen en dat betekent dus dat we de Gashouder voor drie dagen kunnen opbouwen en dat we dus nog heviger kunnen uitpakken qua visuals. We willen zowel op visueel als op muzikaal gebied op het allerhoogste niveau blijven en dat blijft een uitdaging.

www.awakenings.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws