Verboden te dansen in cafés New-York

Partyscene Redactie | 26 februari 2007
headlines

Tachtig jaar oude dansverbod blijft bestaan

Het kan eigenlijk alleen maar in Amerika: een dansverbod in New Yorkse cafés en restaurants. Terwijl Bush en zijn knechtjes het Midden-Oosten willen ‘democratiseren’, worden de Amerikaanse staatsburgers zelf beroofd van - voor Westerse begrippen - doodnormale vrijheden.

Legalise dancing: "De Gotham West Coast Swing Club is van mening dat de wet dat het dansen in cafés verbiedt, het grondwettelijk recht op vrije uiting schendt (‘freedom of expression’)."Dansen in cafés en restaurants in The Big Apple blijft ten strengste verboden. Een rechtbank heeft afgelopen vrijdag bepaald dat het tachtig jaar oude verbod op dansen, ingevoerd tijdens de drooglegging (gedurende de periode 1919 - 1933), legaal is.

De Gotham West Coast Swing Club, bijgestaan door een aantal individuen, hadden de rechtszaak aangespannen. Zij zijn van mening dat de wet die het dansen in cafés verbiedt, het grondwettelijk recht op vrije uiting schendt (‘freedom of expression’).

Volgens de aanklagers waren er in de jaren zestig in New York zo’n duizend gelegenheden waar je legaal kon dansen. Daar zijn er momenteel nog maar driehonderd van over. Via een rechtszaak probeerden ze tevergeefs hun gelijk te krijgen. De federale en staatsgrondwetten in de Verenigde Staten beschermen niet het recht om te dansen, aldus het oordeel van de rechter.

Gotham West Coast Swing Club

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws