Ook Aquabest krijgt in de toekomst meerdaagse festivals

Wouter de Vink | 7 april 2016
events

Aquabest

De weekendfestivals schieten met paddenstoelen uit de grond. Festivallocatie Aquabest wilde hier niet in achter blijven en kreeg deze week goed nieuws te horen. De plaatselijke gemeenteraad heeft namelijk het jawoord gegeven.

'Aquabest wil mee in de trend'

Andere festivals in de regio, zoals Wish Outdoor en Rebirth Festival, zijn inmiddels tot een meerdaags feest uitgegroeid. Dit konden de feesten op Aquabest eerder nog niet. Eigenaar van de locatie Ronald van Pelt zegt dat het noodzakelijk is om met deze trend mee te gaan. ‘Bijna alle festivals zijn meerdaags, dat kunnen we niet tegenhouden. Als we daar niet op inhaken, kunnen we niet meer mee’, vertelt Van Pelt aan het Eindhovens Dagblad.

Nu de gemeenteraad van Best de goedkeuring heeft gegeven, lijkt het erop dat verschillende festivals de volgende stap zullen zetten. De lokale politici stemden in met de structuurvisie buitengebied van het terrein. Dit houdt in dat festivals meerdere dagen mogen duren en dat er gekampeerd mag worden op de locatie. Het zou dus zomaar kunnen dat je in de toekomst een weekendje op de camping van bijvoorbeeld Lakedance of Extrema mag vertoeven!

Buurt is bang voor meer overlast

Buurtbewoners van een nabijgelegen Eindhovense wijk zijn echter minder blij met deze plannen. De wijk ligt slechts 400 meter verderop en bewoners zijn dan ook bang dat zij nog meer te maken krijgen met geluidsoverlast.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws