Onderzoek naar uitzettingsbeleid beveiligers

Partyscene Redactie | 23 februari 2007
headlines

De landelijke Vereniging van Beveiligingsorganisaties voor Evenementen (VBE) gaat een onderzoek doen naar het uitzettingsbeleid van beveiligers. Dit naar aanleiding van de zaak rond Daen Hopman.
Security
De 19-jarige student uit Bennebroek raakte afgelopen oudejaarsnacht vermist tijdens een feest in de Haarlemse Lichtfabriek en werd pas half januari dood teruggevonden in de nabijgelegen industriehaven. Volgens verschillende getuigen is de student wegens 'lastig gedrag' uit de locatie verwijderd door de security. De medewerkers van het betreffende beveiligingsbedrijf Alpha Security stellen echter zich dat niet te kunnen herinneren aangezien zij naar eigen zeggen tijdens het feest tientallen beschonken bezoekers de deur hebben gewezen.

De VBE wil mede door deze zaak dit jaar nieuwe kwaliteitseisen voor evenementenbeveiligers op papier zetten, waarbij aandacht besteed zal worden aan de omgang met lastige bezoekers. De planning, organisatie en communicatie dienen in orde te zijn, zodat vergunningverleners, politie, brandweer en andere instanties een goed handvat voor het beveiligen van publieksevenementen hebben. Risico's kunnen daarmee beter worden geïnventariseerd en geëvalueerd.

Over welke portiers ben jij tevreden? En welke beveiligers kunnen nog wel wat verbetering gebruiken in jouw ogen?

www.evenementenbegeleiders.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws