TDK Timewarp 2007 (win!)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Op TDK Time Warp treden een aantal van de belangrijkste artiesten op in de Maimarkthalle, daarbij zullen ook nog op verschillende plaatsen in de stad diverse innovatieve bijeenkomsten plaatsvinden. Sinds 1994 is Time Warp een vast bestanddeel van de culturele verscheidenheid binnen de regio, en is daarom ook officieel opgenomen in het 400-jarig bestaan van de stad Mannheim in 2007, met het 7 dagen durende Internationale festival voor hedendaagse muziek en mediakunst.

Het in 2005 ingevoerde 3delige concept colours of rhythm zal blijven bestaan.

Blue: Kenmerkt alle muzikale manifestaties, film vertoningen en concerten, met als afsluitend evenement TDK Time Warp in de Maimarkthalle in Mannheim op 31 Maart 2007.

Red: In samenwerking met het Musikpark Mannheim en de Popakademie Baden-Wrttemberg wordt er een veelzijdig aanbod gedaan zoals workshops en seminars rondom de themas Music Management en Music Production. Deelname is gratis.

Green: De nadruk van green ligt in 2007 voornamelijk op film en videokunsten die hoofdzakelijk in de Mannheimer Atlantis-Kino gepresenteerd zullen worden. Naast informatieve documentaires en indrukwekkende speelfilms over zaken als muziekstromingen en clubcultuur, worden er ook een aantal projecten van studenten vertoond.

Wij verheugen ons zeer over de inspirerende en constructieve samenwerking met het organisatiecomit van de stad Mannheim, het Bro 2007, zegt marketingleider Robin Ebinger. Wij kijken er enorm naar uit om exclusieve en buitengewone projecten naar de festivalweek in Mannheim te halen, die het stadsjubileum en het innovatieve karakter van TDK Time Warp nog meer zullen benadrukken, vertelt hij verder.



Naast grote DJ namen zoals Sven Vth, Richie Hawtin en DJ Hell voor het afsluitende evenement op 31 Maart in de Maimarkthalle, zijn verdere exclusieve programma punten bevestigd. Deze zijn te vinden in het bijgevoegde document TDK Time Warp Festivalprogramm.

Om de festivalweek goed te beginnen hebben we zaterdag 24 maart een legende uit Duitsland die weer opleeft: MILK! jetzt! Iedere stad heeft zijn legendes, in Mannheim is dat de Milk!-club. Voor het 400 jarig bestaan van de stad Mannheim komen de originele leden van Milk! weer bij elkaar in de DJ-Booth in Zapatto.

Op dinsdag 27 maart 2007 komt de Franse dj-ster en technopionier Laurent Garnier naar Mannheim. In Atlantis Kino zal hij een heel bijzonder project presenteren: De Cinemix van Finis Terrae. In deze vertoning van Jean Epsteins in 1929 ontstane film, zal Laurent Garnier samen met een pianospeler de soundtrack live bij aanvang van de film spelen.

De Franse regisseuse Jacqueline Caux heeft met haar film, The Cycles of The Mental Machine een documentaire gemaakt over het Detroitse muzikale erfgoed, van blues tot techno. Met veel gevoel neemt ze de kijker mee in de technoscene van Detroit, en daarbij in het leven van artiesten als Electryfing Mojo, Mad Mike, Carl Craig en Terry Guyton. Deze voorstelling zal woensdag 28 maart 2007 plaatsvinden.

In het Musikpark Mannheim zal Prof. Brandenburg op vrijdag 30 maart een lezing geven over het thema: MP3 van fundamenteel onderzoek tot miljarden bedrijf. Prof. Karlheinz Brandenburg is beroemd geworden door zijn bijdrage aan een technologie die vandaag de dag niet meer weg te denken is - de MP3 formule.

Als afsluiting van de festivalweek is er natuurlijk het traditionele dance evenement in de Maimarkthalle: TDK Time Warp. Op vijf grote dansvloeren staan de volgende artiesten:

DJs: Sven Vth, Richie Hawtin, Dave Clarke, DJ Hell, Chris Liebing, Ricardo Villalobos, Monika Kruse, DJ Koze, Turntablerocker, Ellen Allien, Steve Bug, The Disco Boys, DJ Karotte, Loco Dice, DJ Murphy, Seebase, Felix Krcher, Magda, Shinedoe, Raresh, Guy Gerber, Chris Tietjen, Nick Curly, Federico Molinari, DJ Manon, Nekes, Johnny D., Pas de Deuxx

Live: Anthony Rother, Deichkind, Mathew Jonson, Lexy & K-Paul, Extrawelt, Martin Buttrich

Kaarten voor het evenement op 31 maart kosten 39,- (plus commissie) in de voorverkoop, aan de avondkassa is het mogelijk om een kaart te kopen voor 49,-. Tickets in Nederland zijn te verkrijgen via www.ticketservice.nl en in Belgi via www.fnac.be

Verdere informatie over voorverkoop, hotels, informatie over heenreis, partybussen, artiesten en veel meer is te vinden op www.tdktimewarp.de (in het Duits, Engels en Nederlands)

Phono geeft gastenlijstplekken weg! Surf snel naar Give Aways / Win in het Dance Magazine

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws