Awakenings daagt stadsdeel Noord voor de rechter

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Het stadsdeel geeft geen vergunning voor de Awakenings New Years Special, die op 31 december in de NDSM-hal zou worden gehouden.

De gemeente gaf aanvankelijk als reden dat de politie-inzet op oudejaarsavond niet kon worden gegarandeerd, maar burgemeester Job Cohen gaf gisteren in een vergadering van de Commissie Algemene Zaken toe dat de vondst van harddrugs bij eerdere edities van het feest ook een rol speelde.

Coalitiepartij Groen Links en oppositiepartij D66 stelden daarop dat de burgemeester er sowieso op uit is het feest te verhinderen. Cohen ontkende dat. Gemeentevoorlichter Mirjam Otten wijst er op dat er bij Awakenings flinke hoeveelheden drugs zijn gevonden. En dan hebben we het niet over het pilletje van de individuele gebruiker. Ook zijn er volgens haar tientallen mensen aangehouden die onderling aan het dealen waren. Organisator Rocco Veenboer van Awakenings kondigt een gang naar de rechter aan. Wij willen niet anders behandeld worden dan andere dansfeesten.

Wij behandelen dansfeesten niet anders dan de horeca, werpt voorlichtster Otten tegen. Organisator Veenboer stoort zich er ook aan dat het stadsdeel het feest pas half december verbood, terwijl het negatieve advies van de politie al van half november dateert.

Zie ook:
Bestuurlijke dwaling bedreigt Newyears Special

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws