Hyvesquake

Partyscene Redactie | 29 november 2006
headlines

De populaire online vrienden community duikt de partybusiness in. De aftrap is volgende week woensdag 6 december met de releaseparty van Roog en Erick E's Housequake dvd.

Tekst: Frank Böhm

hyvequake

In de Jimmy Woo, die afgelopen zondag overvallen werd, wordt dit eerste Hyves feest gegeven. Het initiatief is gestart omdat je sinds enkele weken muziek kan beluisteren op de site. Artiesten kunnen hun eigen tracks uploaden en bezoekers kunnen de nummers vervolgens op hun profiel zetten. De planning is om maandelijks kleinschalige concerten en release feestjes te organiseren waarbij verschillende muziekstijlen de revue passeren. Zo is er in januari een feest met de Partysquad, en is er in februari in Rotterdam een avond met Wicked Jazz Sounds gepland. De toegang is gratis voor Hyves leden.

We stelden Raymond Spanjar van Hyves wat vragen.

Hoe zijn jullie erbij gekomen de feesten te gaan organiseren?

Er wordt al een jaar lang veel om gevraagd, dus het werd de hoogste tijd. We

wilden eerst steeds het perfecte, grote Hyves feest organiseren. Nu met Hyves music vinden we het eigenlijk nog leuker om al te starten met kleinschalige concerten/feestjes met artiesten.

Is het muziekgedeelte op Hyves een succes?

Ja, je ziet dat steeds meer mensen muziek als achtergrond op hun profiel plaatsen en dat de top nummers richting de 100.000x beluisterd gaan. Maar ook kleinere bands beginnen boven te drijven.

Hoe onderscheidt een Hyves feest zich van een doorsnee clubavond/feestje?

Iedereen is hyver, dus in de eerste plaats een veel leuker publiek natuurlijk haha. Daarnaast willen we ook gaan experimenteren met Hyves echt real life maken, zodat je bijvoorbeeld kan zien wie er uit je netwerk zijn, etc. Zowel op je mobiel als via schermen. Dat zal nog niet op dit feest zijn, daar gaan we volgend jaar mee experimenteren.

Richten jullie je voornamelijk op de dance, of komen er ook rock of andere muziekstijlen aan bod op de komende feesten?

In principe willen we alle stijlen van Hyves music aan bod laten komen, dus ook bijvoorbeeld jazz met Room 11. En misschien is het ook leuk om juist verschillende stijlen te gaan combineren.

Hoe zou jullie ultieme hyves feest eruit zien qua locatie, land, plaats, line up, etc?

Ga ik over nadenken!

Voor meer info: www.hyves.nl

Hieronder een kort filmpje van het Housequake duo tijdens hun "spontane" gig op de Dam.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws