Politie houdt vast aan zero tolerance

Partyscene Redactie | 28 november 2006
headlines

De overheid lijkt voorlopig niet van plan af te zien van het zero tolerance beleid. Ook het afgelopen weekend was de politie weer op strooptocht op verschillende feesten.

lolOpnieuw was de politie aanwezig op twee grote dancefeesten. In Arnhem hebben de dienders in de nacht van zaterdag op zondag 140 bezoekers van Qlimax aangehouden, omdat ze harddrugs bij zich hadden. Tachtig van hen, die voornamelijk xtc bij zich hadden, werden met een dagvaarding of een boete naar huis gestuurd. Het feest, waar 25.000 mensen op af gekomen waren, verliep rustig.

Ook Awakenings was weer aan de beurt. Het feest vond vrijdag en zaterdag plaats en de politie arresteerde 82 bezoekers wegens het bezit van drugs. Daarbij werd wel een grens gehanteerd. Mensen die meer dan vijf pillen, een halve gram cocaïne en halve mililiter GHB bij zich hadden waren de klos. Het beleid is daarmee meer gericht tegen de dealers van drugs. "Bij eerdere edities van Awakenings is gebleken dat het niet meer gaat om een onschuldig pilletje op een feestje, maar dat de hoeveelheden tegen handelwaar aangaan. Dat is te veel," aldus een woordvoerder. De actie was van tevoren aangekondigd en de kans is groot dat ook in de toekomst weer gecontroleerd gaat worden.     

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws