Lucien Foort in Club Imax

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Zaterdag 18 november heeft Club Imax hem weten vast te leggen voor een 4 uur durende set op het hoofdpodium van de Club. Lucien wilde heel graag iets doen voor zijn fans in de stad. Velen zagen hem staan op bijvoorbeeld. Mysteryland, Sneakerz en Latin Village, kortom de grote events. 18 november kun je zijn vertrouwde uplifting sounds uit de speakers horen knallen in de arenaopstelling van Club Imax. Juist de speakers en setting zijn een van de hoofdredenen geweest voor Lucien om in Imax te komen draaien, naast de mogelijkheid om in de relatief nieuwe club te starten. Hij heeft veel goede berichten gehoord over de impact van het geluid in de zaal. Kortom iets wat enorm bij Lucien past, mouwen opstropen en los gaan. Iedereen die zijn radioshow LOS op 3FM kent, begrijpt dit principe direct.

Wat kun je verwachten?
Lucien zal zaterdag 18 november geen concessies doen! De clubbers krijgen House in de allerbreedste zin van het woord voor hun kiezen, zonder compromissen. Lucien gaat voor voetjes van de vloer en de adrenaline moet door de lijven gieren. Stijlen als UK House, US House, Electro, Tribal, Progressive, Classic House en upfront sounds zullen de revue passeren. Kortom een muzikale reis langs verschillende muziekstijlen met Soul als uitgangspunt. Hij zal de grenzen opzoeken tussen vernieuwing en klassieke elektronische dansmuziek. De avond wordt voorverwarmd door Matt Styles. Dit enfant terrible is volgens Lucien een muzikaal talent om in de gaten te houden voor 2007.



Crossmediale muzikant
Lucien behoeft eigenlijk geen introductie meer. Lucien eet, ademt en beweegt muziek. Op zeer jonge leeftijd kwam hij al aanraking met muziek. Als negenjarige volgde Lucien al lessen aan de Muziekacademie en op latere leeftijd was hij actief als zanger en saxofonist in zijn band Dont Panic. Hij begon als veertienjarige Hip Hop DJ, maar kwam al heel snel in aanraking met House, en liet deze stroming nooit meer los. Het is voor Lucien een hobby die hij volgens eigen zeggen de komende vijftig jaar nog wil uitoefenen. Na zijn hit Quadrophonia komt zijn carrire in een stroomversnelling. Inmiddels staat Lucien op festivals geboekt met artiesten als; Roni Size, John Digweed, Sasha, Armin van Buuren, Carl Cox en De La Soul. Produceert hij diverse platen en remixen voor oa; Kosheen, Bedrock, D-Ramirez en Roger Sanchez. Er staat ook alweer een opvolger van zijn hit Bleeep met Martijn Ten Velden gepland op het Toolroom label, met als titel Bassification. Verder heeft Lucien na radioshows bij ID&T inmiddels een eigen show op 3FM. Iedere zaterdagnacht is The Dreadman te horen bij BNN met zijn programma LOS waar hij gasten als; Basment Jaxx, Derick May, Josh Wink en Danny Howells uitnodigt en de luisteraar op de hoogte houdt van de nieuwste trends in elektronische dansmuziek. Eigenlijk is Lucien een crossmediale muzikant met een frisse kijk op creativiteit, hij draait, produceert en presenteert muziek waar hij 200% achterstaat.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws