Film Berlijnse clubscene

Partyscene Redactie | 9 november 2006
headlines

In Berlijn is het 24 uur per dag feest. Als je wilt. Dat weet niet alleen het uitgaanspubliek, maar zeker ook de dj’s die er komen draaien. Hoog tijd om dat allemaal eens vast te leggen.

feiernFeiern, wat Duits is voor feesten, is een nieuwe documentaire over de techno subcultuur in Berlijn, de stad die nooit tot rust komt. Niet voor niets is de subtitel van de film Don’t Forget to Go Home. Die is afkomstig van de in Berlijn wonende Londense dj Ewan Pearson, een van de vele dj’s die voor de film geïnterviewd is. Niet uit de lucht gegrepen, zo heeft Ewan al aan levende lijve ondervonden. “Very, very disturbed people…who would just carry on dancing if you just stood there banging a wooden spoon on a saucepan.”

 

Ook Ricardo Villalobos en Luciano zijn voor de film geïnterviewd, twee feestbeesten die ook van geen ophouden weten. Daarnaast zijn er nog meer dj’s uit het Berlijnse clubleven voor de camera gehaald en de film laat de hoogte- en dieptepunten van 72 uur aan een stuk door feesten zien. De documentaire is geregisseerd door Maja Classen en verscheen onlangs op dvd bij Intergroove. Vanzelfsprekend zit er ook een heel toepasselijke soundtrack bij deze film, die gratis bij de dvd zit. De tracklist daarvan ziet er als volgt uit:  


01. Hey-O-Hansen - Moon
02. Isolée – Krypt
03. Pigon – Maria Durch Ein Dornwald Ging
04. Gater – Taboo
05. My My – Serpentine
06. Seelenluft – Manila (Ewan Pearson remix)
07. D’ntel – This is the Dream of Evan and Chan (Superpitcher Kompakt remix)
08. Keith Tucker - Detroit Saved My Soul
09. Und - Coccopuffs
10. Lopazz – I Need Ya
11. DJ Naughty – Rojo Caliente
12. Plastikman – Ping Pong
13. Âme - Rej

Voor een voorproefje kun je surfen naar www.feiern-film.de.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws