Awakenings laser

Partyscene Redactie | 26 september 2006
headlines

De laser en Awakenings zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op de denderende beats flitsen de groene stralen met grote regelmaat door de lucht, net zo hard dansend als het publiek zelf. Voor het weekend van 6 en 7 oktober heeft Awakenings twee visuele wereldprimeurs in petto.

De techniek staat niet stil, ook niet die van de laser. Dat kun je volgende week op de nieuwe editie van Awakenings met eigen ogen aanschouwen. Dé laserman van Awakenings, Hugo ‘Einstein’ Buunk heeft samen met de Australische laserlegende Glenn ‘Skippy’ Turner een uniek nieuw softwareprogramma ontwikkeld. Het programma heet Livepro en het werkt met de nieuwste generatie lasers, waaronder lasers met moving heads, die 360 graden kunnen draaien. Het programma beleeft zijn wereldprimeur op Awakenings. Er zullen maar liefst 17 lasers zijn en dat is tevens de grootste lasershow die het evenement ooit in huis heeft gehad.

awakenings

Maar er is meer, want ook op het gebied van video heeft Awakenings nog een primeur. De organisatie haalt Green Hippo naar Nederland. Deze jongens komen hun nieuwste versie van hun softwareprogramma Hyppotizer demonstreren. Met ruim duizend LED-tegels en LED-strips creëren de Londenaren een adembenemend visueel spektakel. Al zal dat niet het enige ‘verblindende’ zijn. Vanwege werkzaamheden op het Westergasterrein is de indeling van de Gashouder volledig veranderd. Bezoekers van Awakenings krijgen bij binnenkomst dan ook een plattegrondje, waar ook de line-up op staat.   

En voor de volledigheid ook nog maar een keer de line-up:

Vrijdag 6 oktober: (nog enkele kaarten)

Grindvik

Joel Mull

Adam Beyer

Mighty Thor

Cari Lekebusch   

Zaterdag 7 oktober: (uitverkocht)

Nuno dos Santos

Estroe

Michel de Hey

2000 and One

Bart Skils

Solid Decay

Steve Rachmad

Secret Cinema

Meer info vind je op www.awakenings.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws