Escape viert 20jarig bestaan groots

Partyscene Redactie | 22 september 2006
headlines

In oktober is het dan eindelijk zover, de bekende Amsterdamse club Escape bestaat maar liefst 20 jaar! Een uniek gegeven in de Nederlandse uitgaanswereld. Want waar discotheken en clubs komen en gaan verwelkomt Escape al sinds 1986 wekelijks duizenden bezoekers op populaire concepten als Franchise, Framebusters, Glam en Sundae.

Maar ook exclusieve feesten zoals onlangs nog de officiële Madonna afterparty en opnames voor Top of the Pops hebben hier plaatsgevonden, evenals de wekelijkse Chemistry avonden zoals Rush. Escape is dus één van de grootste clubs in het hartje van Amsterdam en heeft sinds enige tijd een luxe en intieme club-in-een-club binnen het pand, met uitzicht over de dansvloer beneden maar met een eigen bar, programmering en sound: Escape deLux. Vanaf oktober wordt deze locatie elke zaterdag  gekoppeld aan de Escape zelf, zodat de Framebusters bezoekers van twee area's kunnen genieten: beneden house en boven in deLux eclectic sounds met o.a. DJ's Billy the Klit en Martein.

Escape 20 jarig bestaan

Resident en Framebusters programmeur Raymundo nodigt elke zaterdag top DJ's uit die de Escape elke keer weer op zijn kop zetten. De gehele jubileummaand oktober heeft hij uitgepakt met een spectaculaire line up, met bijzondere gasten als Todd Terry, Seamus Haji, Bob Sinclar, Axwell en zelfs de nummer 1 DJ van de wereld, Paul van Dijk, tijdens het Amsterdam Dance Event op 20 oktober. Artiesten die niet vaak in Nederland te bewonderen zijn, en helemaal al niet in het clubcircuit. Een unieke kans dus om deze grootse artiesten eens van dichtbij te zien en vooral te horen!

De aftrap wordt verzorgd op zaterdag 7 oktober. En niet door de minsten: twee van de populairste house duo's van de afgelopen tijd zullen ervoor zorgen dat je niet stil zal staan. Raymundo en Frederik Abas rocken elke tweede zaterdag van de maand de Framebusters crowd met een mix van aanstekelijke housebeats en classics, waarin uiteraard ook vaak Raymundo's nieuwste plaat Framebusted voorbij komt. Een plaat die het erg goed doet in de charts op dit moment. Samen hebben ze ook deze zomer op de zonnige eerste editie van het Loveland Festival gestaan. Uiteraard ontbrak daar ook dat andere bekende duo niet: Erick E en Roog. Dit duo dat bij toeval ontstaan is speelt al tijden het hele land plat. Met zes decks en effects weten ze elke dansvloer in vuur en vlam te zetten. En dit zullen ze op 7 oktober tijdens Framebusters weer doen! In Escape deLux zijn het Danney en Billy the Klit die met hun mengelmoes van uitstekend dansbare tunes de tent rocken.

Framebusters resident Raymundo

Een week later, op 14 oktober, is één van wereld’s meest toonaangevende danceproducers te gast: Bob Sinclar. De charmante Franse playboy had dit jaar twee kneiters van wereldhits met Love Generation en World Hold On, beiden afkomstig van zijn nieuwe album Western Dream welke dit voorjaar uitkwam. Ook is hij bekend van de Africanism compilaties die hij samenstelde en mede produceerde. Deze veelzijdige Man of Mystery is off stage beter bekend als de verlegen Chris Lefriant. Maar als hij op het podium staat dan verandert hij in zijn flamboyante en sexy alter ego Bob Sinclar. Samen met Raymundo en Radikal Roy zal hij voor vele (muzikale) hoogtepunten zorgen op deze nu al legendarische zaterdagavond! Ruby Wax zal de deLux zaal onder handen nemen deze nacht.

Op zaterdag 21 oktober tijdens het Amsterdam Dance Event is het bekende Engelse label en boekingsburo MN2S te gast op Framebusters. Dit betekent een stortvloed aan top DJ's die zowel Escape als Escape deLux op zijn kop gaan zetten. Wat dacht je van de legendarische Amerikaan Todd Terry? Met recht één van de Godfathers van de house en één van de grootste houseproducers uit de geschiedenis. Todd was de grote man in de houserevolutie van 1988. Zijn single Can you party is daar zo'n beetje de soundtrack van. In de jaren 90 stond hij wederom in de spotlights dankzij zijn wereldse remix van Everything But The Girl's classic track Missing. Onder zijn fans staat hij bekend als Todd the God en dit is dus niet zonder reden. Daarnaast zijn top producers en DJ's als Seamus Haji, Michael Gray (Full Intention) en Holland's trots Hardsoul te gast bij resident Raymundo. Escape deLux zal gehost worden door Beyond Bookings, met sprekende funky namen als Sergio Flores, Born 2 Funk, Jeroenski en DJ Prom. Oftewel een onvervalste house avond waar je als houseliefhebber gewoonweg niet omheen kunt tijdens het ADE.

Escape 20 jaar


Tijdens de laatste zaterdag van de speciale Escape jubileum avond is één van de populairste producers van het afgelopen jaar te gast. Axwell is de promoter van de zogenaamde Zweedse funky house sound, had grote hits zoals Feel the Vibe en mixte bekende artiesten als Madonna, Roger Sanchez, Usher, Moby en Nelly Furtado. Hij tourt op dit moment de hele wereld rond, van Ibiza tot Manilla, en van Zuid Afrika tot Amsterdam. Samen met twee van de Nederlandse boegbeelden van de funky sound, Jeroenski en Raymundo, zal de Zweedse topper de zomer nog eens dunnetjes over gaan doen op 28 oktober. MC Yanto is er, net zoals elke zaterdag, uiteraard ook bij om de beats vocaal te ondersteunen. In Escape deLux is het Martein die met zijn sexy eclectic sounds de dames (én heren!) zal verwennen.

Kortom vier zeer speciale avonden in deze jarige club die je niet mag missen! Check de onlangs vernieuwde website voor foto's, flyers en meer informatie over deze unieke jubileum maand: www.escape.nl

Hieronder nogmaals de complete agenda van de Escape op zaterdagavond in oktober:


Zaterdag 7 oktober

Roog

Erick E

Raymundo

Frederik Abas

MC Yanto


Escape deLux:

Danney & Billy the Klit


Zaterdag 14 Oktober


Bob Sinclar

Raymundo

Radikal Roy

MC Yanto


Escape deLux:

Ruby Wax & friends


Zaterdag 21 Oktober MN2S @ ADE


Todd Terry

Seamus Haji

Michael Gray (Full Intention)

Raymundo

Hardsoul

MC Yanto


Escape deLux:

Hosted by Beyond Bookings


DJ Prom

Sergio Flores

Jeroenski

Born 2 Funk

D-Rashid

Zaterdag 28 Oktober


Axwell

Raymundo

Jeroenski

MC Yanto

Escape deLux:

Martein & friends

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws