PS interview: Dr. Lektroluv

Partyscene Redactie | 5 september 2006
headlines

Dr. Lektroluv weet van iedere dj-set een dik feest te maken. Zijn kennis van electro is aanzienlijk en de Belg weet steeds een verfijnde keuze te maken uit bekende en onbekende tracks. dr lektroluvZijn eigen compilatie serie is er al beroemd om. Het mysterie om de man zelf is zo mogelijk nog beroemder. Steevast gehuld in zijn groene masker betreedt hij de podia. Partyscene voelde hem aan de tand.

Tekst: Jesse Voorn

U heeft de nieuwe Extrema Outdoor cd gemixed, is het resultaat naar tevredenheid?Lektroluv: “Ik ben heel tevreden ja! Het was ontzettend mooi weer, de organisatie was perfect en het publiek heel enthousiast! Aangezien ik ‘m zowiezo live wou opnemen had ik me ook voorgenomen om alle gemaakte fouten erin te laten. Spannend was het in ieder geval…”

Wat is het geheim van uw eigen serie mix cd’s?
Lektroluv: “Dat er geen geheim is, hahaa. Ik probeer op een zo spontaan mogelijk manier een overzicht te brengen van wat er zoal gebeurt in de elektro(nische) scene en dit op 75 minuten tijd. Daarnaast probeer ik er ook steeds een link in te steken die verwijst naar de roots van dit genre. Ik vind dat we niet alles au serieux moeten nemen en af en toe eens gek mogen doen.”

Waarom heeft u ervoor gekozen uw ware identiteit niet te onthullen?
Lektroluv: “Omdat deze niet belangrijk is. Ik zie het eerder als een acteur die er in slaagt om in de ene film een politieagent te spelen en in de andere een maffiabaas. Alleen word je in de dj wereld nogal snel in een hokje geplaatst, vandaar dat de vermomming eigenlijk wel noodzakelijk was voor het eventueel slagen van mijn ‘missie’, zijnde het promoten van de cd’s en deze muziek naar de mensen toe te brengen.”

Nooit bang dat die wel aan het licht komt?
Lektroluv: “Maakt niet uit. Ik had het nooit zo bekeken dat het extra aandacht zou genereren, dr lektroluvmaar achteraf gezien kan je natuurlijk moeilijk ontkennen dat het mooi meegenomen is, alleen hoop ik dat dit nooit de hoofdreden wordt om de dr. aan het draaien te zien.”

Bent u een liefhebber van comics, omdat u op hoezen steevast als stripheld staat?
Lektroluv: “Meer en meer! Onlangs heb ik trouwens een hele collectie stripverhalen van iemand uit Amsterdam gekocht. Heel rustgevend en fascinerend hoe iemand op één plaatje zoveel kan vertellen. Eigenlijk is iedere print in een strip een kunstwerk op zich. De dr. is ook een fictief persoon en met een tekening kan je alle kanten uit. Ook is de ontwerper een stripfanaat en is hij een talentvol tekenaar, dus dat kwam allemaal goed uit. Check trouwens de tekening die er gemaakt is geweest voor het ontwerpen van de dr’s condoomverpakking (www.lektroluv.be).”

Wordt de vijver waaruit u uw muziek haalt niet steeds kleiner?
Lektroluv: “Ik haal ze eerder uit de oceaan. Elektronische muziek is zo divers, er komen zoveel goede platen en er zijn er al zoveel goede geweest. Ik probeer ook niet te eng of in vakjes te denken. Doordat het genre vrij populair geworden is krijg je meer en meer samensmeltingen, afgeleiden etc…Ook een artiest evolueert in zijn creativiteit en kan soms een ander genre opzoeken in de loop der jaren.”

Wat vindt u op dit moment toonaangevende artiesten en labels in het genre?
Lektroluv: “Toonaangevend is veel gezegd, maar de volgende labels en artiesten mogen me altijd op hun mailinglijst plaatsen dr lektroluv(voor zover dat nog niet gebeurd is, waarvoor dank uiteraard): Kitsuné, Digitalism, Superdiscount, Boys Noize, Datapunk, Clone, Viewlexx, Mysterymen, David Caretta, Vitalic en Siskid.”

Hoe zit met het eigen producties van de dokter?
Lektroluv: “Hopelijk in 2007. Bij wijze van test staat er een demotrack op de Live At Extrema CD, die ik steeds speel tijdens mijn sets.”

Hoe lang wilt u hiermee nog doorgaan, gezien we uw leeftijd moeilijk kunnen inschatten?
Lektroluv: “De dr is eeuwig jong, dat is mijn grote troef. Ik doe m’n best om iedereen met het electro serum te injecteren. Het voordeel is dat het een ongeneeslijke ziekte betreft die vrij besmettelijk is.”

Heeft u nog ander werk?
Lektroluv: “Misschien stand-in voor de nieuwe Bond?”

Meer info vind je op www.lektroluv.be.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws