Starfucquer les Balles

Partyscene Redactie | 25 augustus 2006
headlines

Van ballonnen en confettilawines tot Katja Schuurman als een abseilende Barbarella, van voloptueus transexueel vlagvertoon tot de zingende walgende haringkaker, van Gordon als een blauwe Humpty Dumpty omgeven door gabberdansmariekes; het kan ons op Fucque Les Balles niet dol genoeg zijn. Zeker dit jaar niet, de 5e Fucque Les Balles moet gevierd worden als nooit te voren.

De titel verraadt het al: StarFucquer Les Balles neemt  alles wat te maken heeft met het ultieme sterrendom en het plastic fantastic leven van Hollywood tot en met te grazen. De valse glitter en glamour spettert dan ook het scherm af op de 2e september, een flink aantal artiesten van zeer divers pluimage staat zich al warm te trappelen op de sets en droog te oefenen in de kleedkamers. Onder leiding van gastheer, sterfotograaf en regisseur Erwin Olaf kan je onder andere de vers opgegraven Marlene Dietrich en Bette Davis, Dylan Dubois en zijn L.A. vleesballet, honderden Mystery Guests, Joan Crawford en Elisabeth Taylor’s trilplaat gevecht, het Dwergen CanCan Cabaret, Joost van Bellen en DJ Jack Snickelson, de Disney Parade en nog veel verwachten. Er wordt benadrukt dat sommige optredende artiesten pas op het moment suprème zelf bekend zullen worden, dit om paparazzi en andere types van laag allooi buiten te sluiten. Daarom geldt ook dit jaar weer op het feest zelf: No Press, No Cameras.

De dress code is simpel doch strikt: alles wat met film te maken heeft, van hysterisch cartoonfiguur tot de gevaarlijk alcoholistische diva van de stomme film, van ingevette pornoster tot vrolijk waggelend Disneyfiguur, van de Femme Fatale Friek tot amorphe-achtige Alien of Blob, van Italiaanse Felinni figurant tot bebloede U.S.A. horrortiener, van total loss geslagen Kung Fu held tot legendarisch regisseur, kortom: de verkleedkist kan wederom op z’n kop! Het is  een feest waar alles kan en mag, waar dik en klein mooi kan zijn, waar zwart en wit en geel hetzelfde zijn als oranje en paars. Daarnaast wordt een deel van de opbrengst aan een goed doel besteed, dit jaar de Stichting Veilige Haven-opvang voor Islamitische jongeren. Dit project wil Islamitische jongeren ondersteuning bieden bij het omgaan met hun homoseksuele gevoelens.

Er zijn nog enkele tickets verkrijgbaar, in Amsterdam bij Lady Day en Concerto. En of Madonna met dr gehele crew komt… dat is afwachten.

www.fucquelesballes.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws