Say it: MickyHoogendijk

Partyscene Redactie | 14 augustus 2006
headlines

Micky Hoogendijk al zeven jaar het creatieve brein achter de SupperclubHoewel de Supperclub pas een jaar of zeven officieel geopend is, komt Micky al meer dan vijftien jaar in het pand op de Amsterdamse Jonge Roelensteeg. Samen met haar ex-man, kunstenaar Rob Scholte, is ze er begin jaren negentig kind aan huis. Het is dan een soort clubhuis voor creatieve Amsterdammers, variërend van schilders tot reclamemakers.
In '99 laat eigenaar Bert van der Leden, met behulp van architect Concrete en ontwerpbureau Laboratorivm, het pand grondig verbouwen. Mede door de creatieve hersenspinsels van markante Amsterdammers als Harrie Wildeman (artistiek directeur) en Micky Hoogendijk (creatief directeur), komt het loungeconcept van de Supperclub tot leven. Een concept dat wordt bekrachtigd door de populaire Supperclub cd-reeks, waarvan er tot nu toe tien afleveringen en een best off zijn verschenen.

Jouw naam wordt in één adem genoemd met de Supperclub. Welke rol binnen de succesvolle restaurantketen vervul je nou eigenlijk?
Micky: "Toen eigenaar Bert van der Leden het pand in '99 ging verbouwen, vroeg hij mij om een plan te schrijven en het concept van de Supperclub te ontwikkelen. Dat heb ik gedaan. Daar hoort de kwaliteitsbewaking van de club en aanverwante zaken, zoals de cd-serie en 'internationaal gaan', bij."

De Supperclub breidt zich flink uit. Na nieuwe vestigingen in Rome, San Francisco, Istanbul en Bodrum, staan onder meer Los Angeles, Sydney en Kaapstad op het programma. Bang om de grip op het imago van de Supperclub te verliezen?
Micky: "Toch wel een beetje. Je moet echter niet vergeten dat je met andere landen en andere gewoontes te maken hebt. Je moet de huisstijl niet drastisch veranderen, maar wel meegaan met de cultuur van een land. Amerikanen zijn anders dan Italianen. In Rome, waar onze zaak midden in Vaticaanstad is gelegen, wordt homoseksualiteit niet gewaardeerd. Dat is een groot contrast met het vrije karakter van de club. Daarmee moet je leren omgaan, zonder het overigens te accepteren. Want daarmee haal je de ziel uit de zaak. Die Romeinen leren ook van ons, en dat is een mooie wisselwerking."

Supperclub opende onlangs een restaurant in het Turkse BodrumWat is het nadeel van bekend zijn?
Micky: "Dat media schrijven over je liefdesleven, hetgeen de afgelopen weken is gebeurd. Ik praat er liever niet over, want ze schrijven maar wat. En als ik wel een vriendje aankondig, dan is dat op het moment dat we gaan trouwen."

Waar ben je het meeste trots op?
Micky: "Hoewel ik Supperclub beschouw als mijn kindje, ben ik het meeste trots op mijn tijd in Los Angeles, waar ik twee jaar heb gewoond. Daar heb ik mezelf pas echt leren kennen. Mede dankzij de acteerlessen van Eric Morris, de laatste grootheid in 'Method Acting'. Bij deze methode pas je aangrijpende gebeurtenissen uit je eigen leven toe in het acteren, zodat je emoties veel echter lijken. Daar heb ik ontzettend veel aan gehad.
Half september lanceer ik een nieuw bedrijf dat alles met film te maken heeft. Dat zou het er nooit zijn gekomen, zonder die tijd in Amerika."

Wat is the next big thing van de Supperclub?
Micky: "In het najaar openen we een vestiging in Singapore. Daarna volgen onder meer Los Angeles, New York en Londen. Volgend jaar brengen we een kookboek uit. Verder hebben we een huiswodka ontwikkeld: Supperclub's black, white & clear wodka. Het is de bedoeling dat we die te zijner tijd op de markt gaan brengen. Een digitaal magazine en radiozender zijn ook in ontwikkeling. Je hoort het, we zitten niet stil. Betrokken zijn bij de Supperclub is nooit saai."

Wie is Micky Hoogendijk?Micky Hoogendijk, waar ken ik die van?
Hoogstwaarschijnlijk van haar rol als Cleo de Wolf in Goede Tijden Slechte Tijden. Maar misschien ook wel als de ex-vrouw van kunstenaar Rob Scholte, die in november '94 beide benen verliest bij een bomaanslag. Micky, die naast haar man in de auto zit, verliest hun ongeboren kind. Na twee jaar lang in de huid van soapbitch Cleo te hebben gekropen, nieuwslezeres te zijn geweest bij Regio Tv Noordwest en presentatrice van het SBS 6-programma Hart van de Regio, keert ze ons land twee jaar de rug toe om acteerlessen te volgen in Los Angeles. In Hollywood speelt ze in zeven films, waaronder Raising Helen met Kate Hudson. Na haar terugkomst in Nederland volgen tv-series Spangen, Blauw Blauw, Grijpstra en de Gier en onlangs Parels en Zwijnen van Talpa.

Meer info: Supperclub & United Recordings

Partyscene mag drie cd's van The Best of 15 Years Supperclub weggeven. Stuur een mailtje naar Supperclub-prijsvraag en maak kans op zo'n relaxte dubbelaar!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws