Ambient Daan & DV

Partyscene Redactie | 21 juli 2006
headlines

Dance Valley 2006Tekst: Frank Böhm

Waarom heb je besloten te stoppen na al die jaren?

Ik heb het nu 12 jaar lang gedaan en bereikt wat ik wilde bereiken op een dergelijk festival. Alhoewel ik carte blanche kreeg met betrekking tot het boeken van artiesten en inrichten van decor (binnen een beperkt budget natuurlijk) zie ik mijn area graag in cohesie met de rest van het festival en dat zie ik niet meer, de creativiteit is de laatste paar jaar helaas ondergeschikt aan het resultaat en dat is niet waar ik achter kan staan. De laatste editie op de Happy Tribe stage is qua artisticiteit een hoogtepunt geweest met dj's, producers en live bands uit Australie, Japan, Engeland, Mexico en Nederland....super! En wat is mooier dan op het hoogtepunt te stoppen? Het betekent niet dat ik stop, we gaan door met de Happy Tribe, staan volgende week op Rockit Open Air, in september op Wooferland en Earthdance. Festivals waar ik op dit moment veel meer gevoel bij heb.

Je vond het dus wel geslaagd afgelopen weekend?

Prima. Mooi weer en goede muziek. Blijft het bij? Nee. Behalve mijn area natuurlijk... haha!

Wat is je reactie op de ontslagen bij UDC?

Jammer voor deze mensen maar dat gebeurt in de harde zakelijke wereld waar inmiddels ook de UDC's en ID&T's van uitmaken. Als ik af en toe hoor hoe het daar aan toe gaat kijk ik er niet van op, zowel UDC als ID&T worden gerund door eigengereide personen (wat natuurlijk niet perse slecht hoeft te zijn) die echter, mag ik hopen, op redelijke gronden hun beslissingen nemen.

Aan welke editie van Dance Valley heb je de beste herinneringen?

De tweede editie, toen was het besef van het jaar daarvoor dat we iets unieks te pakken hadden binnengedrongen en waren we met een klein ploegje bezig om alles nog beter te maken dan het jaar ervoor. Wat natuurlijk vrij makkelijk was omdat het in 1995 echt een amateuristisch feestje was. Op het hoogtepunt knalde het echt, iedereen stond te koken van genot en plezier. Na afloop keken we elkaar aan wat er eigenlijk gebeurd was en realiseerden het toen. Ongelooflijk. Wat heel mooi was is dat we 's ochtends voor aanvang van het festival de as van een overleden vriend in een ceremonie met de tien beste vrienden op het veld hebben verstrooid en dat we 's middags (het was heel warm en droog) een stofwolk voor de mainstage zagen waarin hij vrolijk meefladderde, heel bizar en mooi om te zien.

Ik heb heel veel mooie herinneringen aan Dance Valley en dank daarvoor de organisatie dan ook bij deze.

Peace

Lees hier de nieuwe column van Ambient Daan en check ook het video interview met hem in de player.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws