Festival Facts: Zaterdag

Partyscene Redactie | 16 juli 2006
headlines

dv

dvWaarom naar Dance Valley: Veel gehoord: vanwege het schitterende weer en de positieve berichten over de vrijdag. Menig dance liefhebber had zaterdag toch nog besloten naar Spaarnwoude af te reizen, waardoor het bezoekersaantal boven de 30.000 kwam te liggen. De “aan-de-deur-verkoop” deed goede zaken.

Gezien en/of gehoord: Altijd lastig om een selectie te maken uit de vele dj’s. Zaterdag werden het Erick Morillo, Marnix, Carl Cox, Armin van Buuren en Danny Howells.

dvBeste set: Misschien niet de beste set, maar ongetwijfeld een goede sfeer was er bij Erick Morillo. Zeker aan het einde wist de Amerikaan het publiek in het ondergaande zonnetje goed te vermaken. Dat daarbij hitjes niet geschuwd werden laten wij even buiten beschouwing. Ook vermakelijk was Armin van Buuren. Hij liet, bij zijn afsluitende set, heel de Vallei meezingen/blèren met Racoon. Een knappe prestatie op een dance festival.

SMS van de dag: “Zelfs Morillo draait Fedde le Grand's Put your hands up for Detroit!”.

SMS reply van de dag: “Weet ik, ik ben direct naar de WC gerend”.

Tegenvaller: Waarom heb je aan het einde van de dag altijd nog muntjes voor food of drinken over?

Decors/entertainment: Gesponsorde area’s (LG actions sports en Red Bull Art Break) dvkunnen wel degelijk iets toevoegen aan een festival. Stunts met crossmotoren, een indrukwekkend halfpipe, halsbrekende capriolen, graffiti artists en zeer flexibele breakdancers zorgden voor de nodige afleiding en entertainment in de zon.

Meest relaxte area: Partyscene columnist Ambient Daan was ook dit jaar weer heer en meester in zijn eigen Chill Area. Druiven, relaxbanken en kaartjes met diepzinnige spreuken (“Eigenlijk zou men moeten schilderen met vloeibare muziek”) maakten de area compleet.

Oordeel: Goed weer, goede sfeer, misschien niet zo stampvol als andere jaren, maar daardoor niet minder gezellig en je had lekker de ruimte om te dansen. In lijn met de vrijdag ook een 7 voor de zaterdag.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws