Icebar Amsterdam

Partyscene Redactie | 7 juli 2006
headlines

IcebarAndere Europese steden zoals Londen, Milaan en Stockholm hadden er al één, maar nu is het dan eindelijk de beurt aan Amsterdam. Bedenker Wilfred Hunsel, en zijn partner Robert van Duuren (ex UDC/Dance Valley) zijn al meer dan twee jaar bezig met de voorbereidingen en het realiseren van deze speciale uitgaansgelegenheid.

Men kan zich gaan verheugen op een van de, letterlijk, coolste horecagelegenheden van dit moment. Ideaal dus met dit warme weer, zittend op een barkruk van ijs aan een bar van ijs,  genietend van een pilsje of cocktailtje uit een glas van ijs. Maar omdat het met -5 graden niet al te lang vol te houden is krijgen de gasten een speciaal thermo pak aan. En daarnaast is er naast het koude gedeelte ook een normale lounge aanwezig.

Voor de bouw van de bar van 75 m² in het voormalige Stoelti Diamond-pand aan de Amstel is maar liefst zestig ton ijs nodig welke afkomstig is van een bedrijf uit Engeland. Deze ijsberg dient het bijna een half jaar vol te houden. De hoogstaande ijssculpturen die bepaalde thema’s gaan uitdragen, zoals Duizend en één Nacht, worden elke drie maanden vervangen. Voor het interieur heeft Jan des Bouvrie getekend. Hij bedacht ook de open haard in het koude gedeelte, erg bijzonder dus. Dus als je wil afkoelen weet je waar je binnenkort moet zijn.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws