Danny Tenaglia op Dance Valley Festival, The Weekender

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Na vele jaren van afwezigheid in Nederland is het een unicum dat de dj-ende wereldreiziger een tussenstop zal maken in Spaarnwoude om zijn ongevenaarde draaikunsten te vertonen. Vrijdag 14 juli is de dag dat n van s werelds beste djs zal aantreden voor een optreden van maar liefst 6 uur in de Valley of Dance in de Be Yourself Area . UDC is vereerd een einde te kunnen maken aan alle geruchten en mee te kunnen delen dat niemand minder dan Danny Tenaglia acte de prsence zal geven op Dance Valley Festival, The Weekender.

De in Brooklyn geboren Tenaglia staat al 30 jaar achter de draaitafels en wordt gezien als de grondlegger van de diepe en opzwepende tribalhouse. Hij groeit op met Motown-soul en Giorgio Moroder-disco en wordt op 12-jarige leeftijd gegrepen door het fenomeen dj-en. Vanaf 1990 zal hij samen met collegas Masters At Work, Junior Vasquez en Frankie Knuckles uitgroeien tot de iconen van de New Yorkse dancescene, met het debuutalbum Hard & Soul uit 1995 via Tribal Records als voorlopige mijlpaal in zijn lange loopbaan. Een lange reeks compilaties op verschillende labels volgen, waaronder de klassiekers London en Athens op het Britse Global Underground en Back To Basics via React.


Danny Tenaglia...

Met de remix van Daous Surrender Yourself breekt Tenaglia in 1993 definitief door als producer en een jaar later mag hij Madonnas Human Nature remixen. Met residencies in New Yorkse clubs als Twilo, Tunnel en Paradise Garage is Tenaglia inmiddels een wereldster in eigen land. Het eigen label Twisted wordt wereldwijd geprezen en in ook Europa maakt hij na de millenniumwisseling gaandeweg faam als dj. In de studio laat de New Yorkers zich eveneens niet onbetuigd, gezien de lange lijst van ruim 200 producties en remixen (o.a Janet Jackson, Cher, Blondie, Pet Shop Boys, Michael Jackson, Depeche Mode, Yoko Ono en Jamiroquai). Dat Danny Tenaglia de trotse bezitter van een Dancestar Lifetime Achievement Award is, zal nauwelijks verbazing wekken.

Wil je alvast in de stemming komen voor de marathonset van deze levende legende? Zaterdag 20 mei zendt Van Diepen's Dance Department op Radio 538 een special uit rondom Danny Tenaglia. Niet alleen komen zijn beste platen voorbij, maar hij is ook te gast in de show. Wessel van Diepen spreekt exclusief met hem, onder andere over zijn optreden op Dance Valley.

Dance Valley vindt dit jaar plaats in het weekend van 14 en 15 juli. Voor meer informatie: www.udc.nl & www.dancevalley.com

PRESALE INFORMATION Price: 62,50 euro / Weekend tickets 85,- euro
NETHERLANDS: Tickets available at Ticketbox and all the usual presale addresses www.ticketbox.nl
GERMANY: All CTS outlets / www.eventim.de
UNITED KINGDOM & THE REST OF THE WORLD: [urlwww.ticketbank.co.uk[/url] / Phone +44 1702345050 / [email]info@ticketbank.co.uk[/email] / www.radicalescapes.info

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws