Deep Train Vol. 4 Round Trip, A DJ Mix Series by The Timewriter

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Jean F. Cochois aka The Timewriter is een van de meest gerespecteerde DJ en producent in zijn genre in de afgelopen 10 jaar. Het is een man met hoge eisen. Dit hebben we al kunnen waarnemen in zijn remixes van Mike Oldfield, Faithless, Yello, Boy George, Frankie Knuckels of Rammstein maar bovenal op zijn recente album Paintbox.

Round Trip is de subtitel van deze CD maar tevens ook het motto waaronder het geproduceerd is. Cochois ziet in het compileren van 16 tracks een subtiele kunst. Hij is er in geslaagd om een gedurfde combinatie van progressive, dansbare tracks met relaxte, hartverwarmende sfeer te combineren in deze productie.

Met niet mis te verstane intenties is hij tracks van verschillende geluidskleurstelling gaan combineren tot een expressief ensemble, gevarieerd door een flinke dosis dynamiek en homogeniteit.
Artiesten als Wamdue Project, Sean Dimitri & Tim Fuller, Johne Dahlback, Terry Lee Brown Jr., Kevin Sunray, Bar BQ, Budai & Vic, Discouraged Ones, Gabo, Muzzaik, Chris Udoh, Dousk, Justin Martin, The Timewriter zelf met een tot nu toe niet uitgebrachte track, Trentemoellers hommage aan het nummer The Forest.

Mary Joe, wiens vocals al eerder te horen waren opBooty Song, vergezelt de luisteraar met haar gesproken/gezongen woord door een select deel van deze mix en geeft deze compilatie een karakteristiek geluid.
Round Trip is meer dan een simpele compilatie van unieke tracks. Het is een selectie van spatterende passie en liefde voor muziek.

Tracklist:

01. The Timewriter Yes Mum (Intro)
02. Sean Dimitrie & T. Fuller - Slip By
03. John Dahlbck feat. Erika Gellermark Nothing is for real (Askesian Society Mix)
04. Ananda Project - Suite Dreams Timewriters Suite 16 Mix
05. BarBQ Myself
06. The Timewriter - Reverence
07. Budai & Vic - I Love Deep (The Timewriter Remix)
08. Terry Lee Brown Junior - Terrys House (Reconstructed)
09. Kevin Sunray - Truly Remarkable
10. Discouraged Ones - Say it Together
11. Gabo - Kamasutra (Bue Mix)
12. Muzzaik - S.O.S. (S-Mans Revision)
13. Chris Udoh Angels
14. Dousk Page Up
15. Justin Martin - Cicada (Pedro De La Faydro Mix)
16. Trentemller - The Forest

Dit album wordt uitgegeven door Plasticcity

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws