Boedapest is hot

Partyscene Redactie | 28 april 2006
headlines

Het lieflijke Boedapest

Oost Europa bloeit steeds meer op qua dance. Onlangs maakten we al bekend dat in Bulgarije een music conference wordt gehouden. En ook op het jaarlijkse Sziget festival wordt steeds meer dance geprogrammeerd. Zie hier een report van vorig jaar.

Op 15 juni komt Boedapest dus naar Nederland. In de Amsterdamse Melkweg kan je genieten van het Budapest Wunderground festival, met verschillende bands, dj’s, vj’s en films. Bovendien worden er vrijkaarten voor Sziget 2006 verloot.

In de grote zaal staat o.a. Palya Béa. De jonge zangeres Béate Palya werpt samen met haar orkest een nieuw licht op de traditionele Hongaarse muziek. Uitstraling, passie en muzikale virtuositeit maakten haar optreden van vorig jaar tot één van de hoogtepunten op het Szigetfestival. Ook de Balkan Beat Brothers zijn present met een mix van dub, funk en Balkan beats. Daarnaast neemt dj Palotai plaats achter de decks. Hij wordt gerekend tot de grootste dj’s van Hongarij en draait wekelijks zijn platen in clubs over de hele wereld. Voor de beelden bij de muziek zorgt Monkey Presso feat. Spacedevil, bekend van de Cinetripparty’s.

Sziget Festival map 2005Verder zijn er nog korte animatiefilms van de Budapest Anifest festivals te zien, en.de winnaar van de European Animation Award: The District, een baanbrekende animatiefilm over geschillen tussen Hongaren en Roma, in het ‘beruchte’ 8e district van Boedapest. Prachtig uitgevoerde animatie met bijrollen voor de Bush en Bin Laden, veel humor en Hongaarse hip-hop- en rockmuziek.

Kaarten voor Budapest Wunderground kosten slechts 12,50 en zijn verkrijgbaar bij alle bekende voorverkoopadressen. Binnenkort meer info op www.boedapest.net

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws