5 Days Off

Partyscene Redactie | 6 april 2006
headlines

david guettaVoor de zesde keer vindt 5 Days Off plaats en het indoor festival groeit nog ieder jaar. Het evenement is een afspiegeling van alle belangrijke stromingen binnen de elektronische muziek en aanverwante kunstdisciplines. Richie Hawtin, David Guetta en Maximo Park zijn de eerste drie namen die zijn prijsgegeven voor de komende editie. Technoveteraan Richie Hawtin stond een tijdje terug alweer in een vol Paradiso. De man is ook de drijvende kracht achter het M-nus label en tijdens 5 Days Off zal hij dan ook een aantal artiesten van het label mee naar Amsterdam nemen. Welke dat zijn is nog onbekend.

David Guetta is zo ongeveer het heetste exportproduct van Frankrijk en zijn energieke mix van groovy house en electro is internationaal een groot succes. Het kan niet anders dan dat het op 5 Days Off weer groot feest wordt. Maximo Park maakt hoekige post-punk en new wave, met een vleugje electronica. Het debuutalbum A Certain Trigger werd uitgebracht op Warp Records.

5 Days Off vindt standaard plaats in Paradiso en de Melkweg, maar vorig jaar is daar ook het Nederlands Instituut voor Mediakunst bijgevoegd. 5 Days Off zou 5 Days Off namelijk niet zijn, als er niet ruimschoots aandacht is voor hedendaagse kunst en media. Vandaar dat er onder de naam 5 Days Off Media weer de nodige kunstvormen gepresenteerd worden. 5 Days Off is overigens een zusje van het Belgische 10 Days Off, dat al ruim tien jaar een van de meest innovatieve festivals is.

Kijk voor meer informatie op www.5daysoff.nl.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws