Ferry Corsten in The Matrixx

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

XXqlusive betekent dat top-DJs vrij baan krijgen, in dit geval.... Ferry Corsten! En hij neemt twee goede vrienden mee: Misja Helsoot en Jochen Miller! Het drietal heeft zich voorgenomen om van deze avond een duidelijk statement te maken: dit is trance anno 2006.

Dat de drie daartoe zeer goed in staat zijn, kan rustig voor waarheid worden aangenomen. Ferry Corsten staat niet voor niets al jarenlang in de allerhoogste regionen van zon beetje elke DJ-lijst die je kunt verzinnen. Wie zijn werk de afgelopen jaren heeft gevolgd, weet maar al te goed hoe dat komt: Hij is als geen ander in staat om zijn muziek steeds weer naar een next level te brengen.
Muzikaal moet hij tot de allergrootsten van Nederland worden gerekend. Veel DJ beroepen zich op een eigen sound, terwijl het eigenlijk meer van hetzelfde is. In het geval Corsten is die claim van een eigen sound volstrekt terecht. Zijn eigen producties haal je er z tussenuit, met je oren dicht bijna nog. En dat trance anno 2006 veel verder gaat dan menigeen denkt, laat hij op 8 april in The Matrixx horen. The Matrixx is er trots op dat Ferry eindelijk weer eens naar Nijmegen komt, en dan mag je ook verwachten dat de club het onderste uit de kan haalt wat betreft geluid en licht.

Ferry en Misja Helsloot zijn twee handen op dezelfde trancebuik. Kiest Ferry vaak meer voor het verweven van elektronische geluiden in zijn nummers, Misja gaat juist voor de hardere kant van de trance. Wat hen bindt, is dat ze beiden heel goed in staat zijn om een set de juiste opbouw mee te geven. Ja ja, dat lijkt zo makkelijk. Maar juist daar gaat het regelmatig mis. Niet bij Ferry Corsten en Misja Helsloot. Dit zijn nou juist twee mannen die het energie opbouwen tot een vette climax zo ongeveer tot hun handelsmerk hebben verheven.

Misja Helsloot is de laatste jaren een veel gehoorde DJ op de grotere feesten (Trance Energy 2004, wat een set!, Dance Valley) maar het leuke is dat hij het kleinere feest beslist niet uit de weg gaat. Want Misja Helsoot heeft een missie: trance, harde trance dan wel te verstaan, bij een zo breed mogelijk publiek bekend maken. En die missie krijgt een vervolg op 8 april in The Matrixx.

De twee hebben samen met Jochen Miller besloten deze avond te benutten om de vette trance anno 2006 gestalte te geven. Jochen Miller heeft wat dit betreft een dik gevulde platentas. Want juist ook Miller heeft de afgelopen twee jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Hij heeft met zijn eigen producties (waaronder het magistrale Vanity) bewezen dat hij veel mr is dan de mooie jongen die aardig draait. Hij staat stevig bovenin de lijsten van menige fan, met zijn mix van trance, techtrance, techhouse en hardtrance. En hij schuwt absoluut niet om uitstapjes te maken naar andere stijlen - gelukkig maar! Jochen Miller is duidelijk een naam van belang geworden en logischerwijs zal dat dit jaar nog verder het geval zijn. Dat hij resident van The Matrixx is, daar kan de club alleen maar heel trots op zijn.

Kortom, drie grote namen uit de wereld van de hedendaagse trance en hardtrance. Verwacht dus geen zijige melodietjes met zoete vocaaltjes: dit drietal gaat voor de sound van nu. En die is te horen in The Matrixx op zaterdag 8 april.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws