Matthus Passion New Generation Remix

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De uitvoering is te zien op donderdag 13 april a.s. in de Melkweg (The Max) om 20.30 n om 24.00 uur. Op deze witte donderdag 13 april zijn lle aan dit project meewerkende DJs en VJs aanwezig om hun performance live uit te voeren! Dit zijn de DJs/producers:

Cowgum (Joost van Bellen & Richard Cameron), Dimitri, Steve Rachmad, Lemon8, Kraak & Smaak, Laidback Luke, Don Diablo.

En de VJs: 00-Kaap (Gerald Van Der Kaap), News (Orpheu de Jong en Marco Sterk), Meeus van Dis, Persijn Broersen en Margit Lukcs, Roel Wouters, Don Leo (Leonard van Munster), SF&L (Studio Frank & Lisa).

De DJs en VJs gaan in koppels op zoek naar de actuele betekenis van dit meesterwerk onder de regie van Van Bellen en Van Der Kaap. Matthus Passion New Generation Remix vertelt in een duizelingwekkende audiovisuele remix het verhaal van de lijdensweg van Christus.

Matthus Passion New Generation Remix - Op tournee
De uitvoeringen vinden plaats op 7 april in de Pudding - Groningen, 8 april in De Gigant - Apeldoorn, 13 april in de Melkweg - Amsterdam, 14 april in Paard van Troje - Den Haag en op 15 april in 013 - Tilburg.

Sinds Matthus Passion - The Remix (2003, Melkweg) broeden de initiatiefnemers op deze nieuwe, verbeterde versie. Aan New Generation Remix doen niet alleen meer DJs en VJs mee - oude en nieuwe gezichten maar is tevens op verschillende plekken in het hele land te zien. Voorafgaand aan het maakproces zijn er voor de deelnemende VJ's en DJs een aantal workshops georganiseerd. Tijdens deze workshops is de Matthus Passion - het verhaal, het religieuze aspect en de muziek - vanuit verschillende invalshoeken belicht, door onder anderen dirigent Winfried Maczewski, muziekfilosoof Marcel Cobussen en Huib Schreurs (een van de initiatiefnemers van The Remix 2003).

Meer informatie over Matthus Passion New Generation Remix, speellijst en welke DJ's en VJ's waar optreden kijk op: www.paradiso.nl www.melkweg.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws