Rookvrij uitgaan

Partyscene Redactie | 9 november 2005
headlines

station HaarlemIn Amerika weten ze niet beter, in Ibiza zouden ze er officieel ook mee beginnen afgelopen zomer, maar in Nederland is het nog een vrij onbekend fenomeen.

Roken in het vliegtuig, in de trein, in veel restaurants en op het station is verboden sinds een tijd. Maar in clubs kom je er bijna niet onder de rook uit. Er ontstaan echter steeds meer initiatieven waarbij uitgaan en roken gescheiden worden.

Op het station van Haarlem bijvoorbeeld startte vorige week vrijdag 4 november een speciale avond: NuDanceSteesjun. Dit is het tweede rookvrije dansfeest dat elk elke vrijdag vroeg op de avond plaatsvindt in het Stationscafé (naast Wachtkamer 2e klasse. Een redelijk unieke plek op een van Nederlands mooiste stations. Bekende films zoals Ocean’s Twelve en onlangs nog Zwartboek werden hier al gedeeltelijk opgenomen.

Initiator William Appelman: “Het rookvrij uitgaan is een hot controversieel onderwerp in de Nederlandse horeca. Sinds kort ben ik zelf lid van Horeca Nederland. Als enige sector in Nederland hebben zij/wij een uitzonderingspositie en uitstel aangaande niet-roken. In de praktijk gebeurt er te weinig tot niets. Ik wil dat de stoffige, conservatieve discotheekeigenaren en het bestuur van Horeca Nederland wakker worden. Op de ledenvergadering van afdeling Haarlem op 15 november en de landelijke vergadering op 30 november in Puttershoek zal ik ervoor pleiten dat de horeca zijn verantwoordelijkheid gaat nemen.”

In de maand november is de toegang gratis. Iedereen vanaf 21 jaar is welkom, en de muziek is afwisselend te noemen: van funk en jazz tot en met house en disco.

Voor info check: www.nudancesteesjun.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws