Cari Lekebusch verzaakt

Partyscene Redactie | 20 september 2005
headlines

Het zag er zo mooi uit voor Traffic op vrijdag 30 september in de Amsterdamse Melkweg. trDe organisatie had voor de aftrap van het nieuwe seizoen de Zweedse technoheld Cari Lekebusch weten te strikken, die het publiek zou teisteren met een extra lange 3 uur durende set. Maar de dj stelde de organisatie zojuist ernstig teleur door af te bellen voor het feest. Daarmee heeft Traffic zijn eerste afzegging ooit te pakken.

De contracten waren al rond, maar Lekebusch wil niet komen. Ondanks herhaaldelijk aandringen van zijn management en van Traffic zelf heeft de dj zonder gegronde opgaaf van reden toch geen tijd vrij willen maken om naar Amsterdam te komen. Het schijnt in het verleden vaker gebeurt te zijn, maar bij Traffic is de Zweed in ieder geval niet meer welkom. De techno dj zelf ziet dit anders.”Het is altijd hetzelfde, als er iets mis gaat met de boeking is het de schuld van de artiest. Het probleem ligt bij de organisatie en mijn boeker, ik heb deze boeking helemaal niet bevestigd en weet er pas sinds vorige week van. Vanwege andere verplichtingen kan ik nu moeilijk op het laatste moment alsnog komen. Een andere reden dat ik niet kom is dat ik kies voor exclusiviteit. Ik ben de 24ste al in Nijmegen en draai het liefst niet vaker dan eens in de 3 maanden op dezelfde plek (in dit geval Nederland).clWel sta ik in november op Drumcode Awakenings. Er zijn dus nog gelegenheden voor mijn Nederlandse fans om me dit jaar zien en ik laat ze zeker niet in de steek.”

De organisatie heeft The 65D Mavericks met hun diepe, industriële techno, en de toonaangevende techno dj en producer James Ruskin als vervanging weten te strikken. Ruskin heeft met zijn labels Blueprint en Coda al vele klassiekers op zijn naam staan en de laatste tijd is de Engelsman ook aan het experimenteren met live elementen in zijn sets en realtime edits, om zijn sets zo naar een hoger niveau te tillen. Traffic keert ook weer terug naar de oude zaal in de Melkweg. Daardoor wordt ook het Traffic café weer in ere hersteld.  

Traffic

Vrijdag 30 september van 22.30 tot 05.00 uur in de Melkweg, Amsterdam.

Grote zaal:

James Ruskin

65D Mavericks

Bart Skils

Lauhaus

Mnml-café:

Boris Werner

David Labeij

Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop en 17 euro aan de deur.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws