Een nieuw cultureel seizoen in Rotterdam...

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Op zaterdag 3 september vond de premire plaats van Club-Cruise, oftewel de start van het culturele clubseizoen. Hiermee zet Rotterdam haar sterk groeiende imago van uitgaansstad nog eens onomstotelijk op de kaart. Op zondag 4 september volgde de rest van Cultureel Rotterdam op de RUitmarkt De Culturele Aftrap. Dans, muziek, toneel, cabaret en musicals presenteerden zich rond het Schouwburgplein vanaf 9 podia aan ruim 20.000 bezoekers.

Club-Cruise
In een eerste editie van een evenement, komen altijd de kinderziektes aan het licht. n dominante kinderziekte van Club-Cruise is in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 september duidelijk geworden en dat is haar overdonderende populariteit. Immense rijen voor de diverse clubs en de vele unieke vervoersmiddelen die waren ingezet rond het nachtelijk uur, waren hiervan het levende bewijs. Ondanks wachtrijen, was de sfeer uitmuntend in de stad en werd gretig gebruik gemaakt van limousines, cabriolets, fietstaxis en old-timers om met n passe-partout de meest prominente uitgaansgelegenheden en clubs van Rotterdam te bezoeken.

Hoewel Amsterdam in het weekend van 9 en 10 september pretendeert een primeur te hebben, stak Rotterdam haar dit weekend reeds de loef af. Met een lager aantal clubs, maar wel met gratis en zeer uniek vervoer heeft Rotterdam dit weekend een nieuw concept gelanceerd. Volgens organiserend bureau JMR Produkties zijn de doelstellingen om de clubs te betrekken bij de start van het culturele seizoen en het bieden van een kijkje in de diverse uitgaansscnes van Rotterdam, zeker behaald.


RUitmarkt De Culturele Aftrap
Toen de laatste Club-Cruisers hun bed opzochten, ging het tweede deel van het culturele seizoen al weer van start op 9 podia op het Schouwburgplein, in het Doelencaf en in de Rotterdamse Schouwburg. Een keur aan podiumacts op het gebied van dans, ballet, zang, cabaret en musicals, presenteerde zich aan de ruim 20.000 bezoekers die het evenement zondag aandeden. Van de klassieke muziek van Wibi Soerjadi naar de raps van Lange Frans, of van Circus Rotjeknor naar het verfijnde spel van het Scapino Ballet, lijkt een grote stap, maar op de Rotterdamse Culturele Aftrap stonden zij vandaag harmonieus naast elkaar. Ook de Rotterdamse musea, de Kleinste Club van Nederland en de drukbezochte informatiemarkt, maakten van deze hete zondag een overweldigende culturele Aftrap.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws