Phono reportage: Europas grootste DJ en Dance beurs

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Beeld & woorden: Erwin Koenemans

In het grote Rai complex had de Expo op deze zaterdag de beschikking over 1 hal en een presentatieruimte waar workshops gegeven zouden worden. Dat was wel even omschakelen. De titel van het event doet toch vermoeden dat het over iets grootschaligs gaat.










Ondanks de kleinschalige opzet waren er voor de liefhebbers toch een paar interessante stands. Zo was er de DJ School, enkele muziek magazines en dance portals, diverse record stores en was er veel, heel veel studio en dj gear te zien en te koop.












Workshops
Voor nuttige informatie en tips moest je toch zeker even een kijkje nemen bij n van de workshops. De workshops waren goed gevarieerd. We noemen: Dj gear (Roland), Ableton5 en Steinberg (M17), computer based recordings (behringer), Dj & light (Behringer) en de pc in de studio (Eye4 Systems). Maar de meest opmerkelijke waren toch wel de DJ clinic van Miss Monica en de workshop DJ en Label van niemand minder dan de man achter onder andere Highland Beats, Jan Liefhebber. Het was voor hem zijn eerste workshop en dat is altijd wennen en aftasten hoe het publiek reageert. Maar na zijn uitleg over het opstarten van een platenlabel kwamen er gelukkig toch nog de nodige vragen. Maar de meeste indruk maakte hij toch wel met zijn uitspraak Van een label alleen kun je niet leven Waarmee hij waarschijnlijk bedoelde te zeggen dat je niet zo maar even een Sony music wordt. Na deze uitspraak heb ik toch een aantal verbaasde blikken gespot.










Blij verrast werd ik toen ik langs de stand van importeur/distributeur TM Audio liep. Stond daar niet gewoon Jochem - Speed J - Paap achter 2 apples een demo weg te geven met Traktor, Ableton en een Xone:92 mixer. Helemaal niet verkeerd. En gezien de drukte was ik niet de enige die het wel kon waarderen.

Uiteraard ontbrak het ook niet aan de nodige muziek. Van alle kanten schalden de beats de hal door. Helaas overstemden al deze klanken elkaar zodanig dat het al snel hinderlijk en moeilijk werd om met mensen te praten.

Al met al een interessante dag maar voor mijn gevoel hadden beide dagen beter gecombineerd kunnen worden tot n enkele dag met meerdere hallen. Ook het publieksaantal was enigszins teleurstellend. In hoeverre Mysteryland hier mee te maken heeft zou ik niet durven zeggen, al zijn daar natuurlijk wel veel muziekliefhebbers die misschien wel naar Dj Expo hadden willen gaan als het niet op dezelfde dag gehouden was.





Event: DJ Expo
Lokatie: RAI Amsterdam
Datum: 27 Augustus 2005





Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws