Berlin Remixed op TodaysArt

Partyscene Redactie | 11 augustus 2005
headlines



TodaysArt, onderdeel van de CultuurNacht, is het International Festival for Art, Music & Technology, waarbij hedendaagse stromingen in muziek, video, film en andere kunstdisciplines gepresenteerd worden. Het Berlijnse festival Club Transmediale gaat een belangrijke rol spelen in het evenement en verzorgt op vrijdag 23 september onder de naam ‘Berlin Remixed’ het programma van het Theater aan het Spui.

Club Transmediale vindt ieder jaar plaats in Berlijn en is daar het belangrijkste evenement op het gebied van elektronische muziek. Op TodaysArt brengt het festival een programma met een mix van elektronische muziek en bewegend beeld, dat ook zeker een dance publiek aan moet spreken. Zaal 1 van het theater krijgt een minimal techno/microhouse programmering. Daar zullen onder meer Marc Weiser (Rechenzentrum), DJ Mo, Sid LeRock (aka Pan/Tone) en Jef Milligan live hun producties ten gehore brengen. Beelden komen van het Transforma VJ-collectief.

Zaal 2 gaat wat meer de diepte in. Daar worden cross-overs gemaakt tussen elektronische muziek en aanverwante kunsten, waarbij veel ruimte is voor mixmash, humor en minimal. De artiesten hier zijn Felix Kubin, Kevin Blechdom, die veel werkte met Jamie Lidell, Jason Forrest (aka Donna Summer) en DJ Kodi (programmeur van de Kunstvlaai 2004 in Amsterdam).

Het programma in het Theater aan het Spui is nog maar een fractie van wat te allemaal te zien en te horen is op TodaysArt. In totaal worden op 30 locaties in Den Haag de meest uiteenlopende artiesten geprogrammeerd.

Kijk voor meer info op www.todaysart.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws