Tunes, hymnes en een openingsdeun

Partyscene Redactie | 11 augustus 2005
headlines

De gouden dagen van toontjesbakker Tony Eyk zijn geteld. De componist verzorgde jaren zo’n beetje alle begintunes van programma’s en events. We zijn echter beland in de 21ste eeuw waar house dj’s een groots evenement als Sail muzikaal mogen inluiden.

Armin van Buuren maakte niet alleen de deun voor Postbank maar is ook door de organisatie van Sail 2005 uitgedaagd een pakkend thema te bedenken. Hij schreef samen met langharig pianobeest Jan Vayne ‘Hymne’,  wat nu de officiële tune van Sail 2005 is.

sail amsterdam

Een andere bekende Nederlandse dj uit het house circuit is natuurlijk dj Tiësto. Hij stond al tijdens de Olympische Spelen in Griekenland op een geheel andere plek dan we van hem gewend zijn. Tussen de topsporters en hun duizenden toeschouwers. Ook nu mag hij die combinatie sport en dance-muziek maken. Tiësto gaat de tune voor de Eredivisie voetbal maken. Wanneer het nieuwe competitie seizoen van start gaat zal zijn muziek op televisie, radio en in de stadions te horen zijn.

tiësto

De Rotterdamse dj Michel de Hey maakte ook dit jaar weer de hymne voor de FFWD Heineken Dance Parade. De single ‘Another Dimension’ is geheel naar het thema van de Dance Parade 2005.

Michel de Hey

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws