Boulevard Den Bosch

Partyscene Redactie | 2 augustus 2005
headlines

Tien dagen lang staat Den Bosch in het teken van theater, beeldende kunst, dans en muziek. Onder het toeziend oog van de Sint Jan staan nationale en internationale producties midden in het centrum van de Brabantse hoofdstad.

KTO theater

Een beetje Parade, maar dan anders. Speciale en aparte bijkomstigheden zoals de ringtone van Michiel Borstlap. Speciaal voor het theaterfestival en de Ringtone society (opgericht om de wereld te bevrijden van armzalige ringtones) componeerde hij een ringtone. Tevens presenteert Michiel Borstlap zijn nieuwe cd op 13 augustus in Theater de Parade, de schouwburg van Den Bosch.

charmante kassajuf

In totaal meer dan 400 voorstellingen op bijzondere locaties in de stad, 27 premières. Dagelijks zijn er gratis voorstellingen en producties waar je entree voor moet betalen. Uiteraard veel mogelijkheden voor een lekker hapje en drank innemen, - het blijft Brabant hè! – bij bijvoorbeeld Eetbar DIT en festivalcafé Luna

boulevard flyer

Smaakmakende premières zijn van onder andere:

Compagnie KAiET!. (B) Tour de Force, Nederlandse première
Geert Hautekiet brengt zijn voorstelling ’Tour de Force’ met een wielerbaan als decor. Het wordt net als de bijzonder succesvolle eerste voorstelling Gotf! een eenmans muzikale vertelling.

Les Arts Sauts, (FR),Ola Kala, Nederlandse première
Les Arts Sauts uit Frankrijk maakt sinds 1993 voorstellingen over de wens te kunnen vliegen. Ola Kala (‘’alles is goed’’ in het Grieks) wordt uitgevoerd in een bolle tent. Het publiek kijkt vanuit ligstoelen naar de ritmische figuren van de trapezewerkers. In niets lijkt het op een doorsnee trapeze act. Atletische lichamen, stemmen, muziek en licht vormen de ingrediënten van adembenemende balletten hoog in de lucht.

Le Cirque de la Licorne (FR), Bestiaire Foraine, Nederlandse première
Het ‘Circus van de Eenhoorn’ komt van ver, heel ver en ze brengen wonderlijke dieren mee. Af en toe houdt de ietwat chaotische circusfamilie ergens halt om als de beste temmers de laatste kunstjes van hun dierenvolk te tonen. Cirque de la Licorne brengt immers een geheel eigen Ark van Noah mee: rode acrobatenvissen, trapezesardientjes, vliegende glimwormen en bidsprinkhanen op een koord.

Boulevard Den Bosch, tiendaags ‘kunstenfestival’, 5 tot en met 14 augustus, Den Bosch

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws