Prof windsurf girl: Anne-Marie Reichman

Partyscene Redactie | 22 juli 2005
headlines

We stellen je voor aan  Anne-Marie Reichman, professioneel windsurfster. Zij zal ons binnenkort regelmatig op de hoogte gaan houden van haar avonturen met een eigen column.

AM in actie (foto PWA)

Van Friezen wordt nogal eens beweerd dat ze nogal stug en gehecht zijn aan hun thuisgrond.  Anne-Marie Reichman, professioneel windsurfster, bewijst in alles het tegendeel. Deze spontane dame werd in 1974 te Leeuwarden,  onder het waterteken schorpioen,  geboren. Ze reist de hele wereld af en is nog zelden in Nederland, laat staan Friesland te vinden. Al blijft dit haar homeground, -haar ouders wonen nog steeds in Friesland-, professioneel windsurfen heeft haar de status van wereldburger opgeleverd.

AM loves what she's doing

Anne-Marie is sinds vijf  jaar volledig professioneel bezig, maar begon met windsurfen op haar twaalfde. “Eerst was windsurfen op vlak water al super cool, toen leerde ik in de Noordzee in Scheveningen windsurfen in kleine golven en nu ben ik zo goed als thuis in de oceanen van Hawaii, Australië en de Canarische eilanden” aldus een gepassioneerde Anne-Marie. Toen zij de kans kreeg van haar geliefde hobby haar werk te maken was de keuze snel gemaakt. “I looooooove what I do!!”

In 1993 werd ze Nederlands kampioen Raceboarding (lange planken, vlak water). Ook deed ze marathons zoals de ‘elfsteden tocht op de surfplank’ en in 2002 werd ze derde overall in de World Cup bij de dames in de discipline wave. Op dit moment staat Anne-Marie vijfde op de wereldranglijst dames.

AM wave sailing (foto PWA)

Anne-Marie  reist de hele wereld over voor wedstrijden, meestal voor de World Cup en de Professional Windsurfing Association. Behalve wedstrijden brengen  fotoshoots, reisverslagen en  trainingen haar op de meest exotische plekken. Anne-Marie: “Waar ik ook ga, wat de condities ook zijn: er is altijd uitdaging. Bovendien is het tijdens de uitdaging en performance ook genieten!”

exotisch chillen wave painting

Waar ter wereld ze ook is: haar yogamat gaat altijd mee. Wanneer je zoveel onderweg bent is het op een gegeven moment niet meer duidelijk wat ‘thuis’ is. Yoga brengt je, behalve kracht en soepelheid en rust een thuis in je eigen lichaam. Ook schilderen en muziek luisteren zijn voor haar een goed middel om tot zizhzelf te komen in haar hectische wereldse bestaan. Behalve haar motto: ‘never, never, never, never, never give up!’, geldt haar tweede levensfilosofie even zo goed voor haar manier van leven: ‘Dream of Life, live your Dream’….

Waar is Anne-Marie deze zomer zoal te vinden?

“Op het moment ben ik op Fuerte Ventura, ik doe mee aan een girls trainingscamp, maar in augustus ben ik vermoedelijk weer in Nederland. Op 5 augustus is er in Wijk aan Zee een surf clinic, 28 augustus is er een dames windsurfdag.”

“Hopelijk krijgen we wat strakke Zuidwesters en wind in Nederland, afgewisseld met warme dagen. Dan kan ik lekker mijn gaan varen en ontspannen met vrienden”.

Anders.. moet Anne-Marie toch écht even een weekje weg om te varen. Eventueel nog naar Frankrijk om haar sponsor te bezoeken, maar er zijn nog geen tickets geboekt dus opties blijven open. Haar favoriete spot in Nederland blijft echter Scheveningen en daar is Anne-Marie, dicht in de buurt van de vuurtoren, haar vrienden en het sportstrand dan ook regelmatig te vinden.

Wil je op de hoogte blijven van Anne-Marie’s avonturen en windsurf prestaties:

Binnenkort start zij een serie columns op deze site!

Voor foto’s en wedstrijdnieuws kun je www.pwaworldtour.com bekijken en doorklikken naar profiles/riders.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws