Een terugblik op drie jaar Labelland

Partyscene Redactie | 20 juni 2002
headlines



Aanstaande zaterdag is de allerlaatste Chesterfield Labelland. De Gold edition moet een onvergetelijk feest worden.
Het concept van Labelland begon drie jaar geleden. “Labelland moet gezien worden als basis, met als doel mensen de rijkdom van labels te laten ervaren,” legt Mark van Egmond van conceptbureau Brand Buzz uit. Hij blikt terug op drie mooie jaren Labelland. De allereerste Labelland vond plaats in Nighttown. Mark kan het zich nog goed herinneren. “We kregen nogal veel aandacht omdat het ons als nieuwkomer gelukt was om Masters at Work naar Nederland te halen.” Na de eerste keer in Nighttown had Labelland meteen naam gemaakt in de dance scene. Vrijwel ieder feest dat volgde was uitverkocht. Ondanks dat is er nooit voor gekozen om de kleinere clubs in te ruilen voor een grotere locatie. "Onze voorkeur is altijd uitgegaan naar de poppodia. Het grote voordeel daar is dat je veel vrijheid hebt om de zaal in te richten naar eigen smaak.”

Labelland is een concept waar je een feest mee kunt creëren. “Kijk, we hadden ook een vaste pagina in een tijdsschrift of een radioprogramma kunnen maken. Je kunt namelijk enorm veel vertellen over labels.” Labelland heeft een seizoen lang een programma gehad op SLAM FM.
Labelland, de naam zegt het al, is gebaseerd op labels. Dj’s komen veel minder in de spotlights te staan. “We hebben altijd geprobeerd om niet alleen de mainstream labels te programmeren. Labelland heeft altijd gezocht naar kleinere labels om ook hun een kans te geven.” Ondanks dat stonden er altijd wel een of meerdere grote namen op de line up. Namen als John Digweed, Carl Cox en Luke Slater vertoonden in het verleden hun kunsten op Labelland. De mooiste Labelland voor Mark was vorig jaar in Nighttown. “Die avond ging echt helemaal ‘over the top’! We hadden John Acquaviva, Speedy J en Richie Hawtin. De hele avond heb ik alleen maar handjes in de lucht gezien. Michel de Hey stond te dansen op de bar. Dat soort dingen vergeet je niet snel.”

Labelland stopt er mee. “Natuurlijk vinden we het triest om zo te stoppen. We zullen er alles aan doen om Labelland nieuw leven in te blazen maar het zal niet eenvoudig worden.” Aanstaande zaterdag dus de allerlaatste Labelland in de Heineken Music Hall. De geruchten gaan dat er een special guest achter de draaitafels plaats gaat nemen. Mark wil hier niet uitgebreid op ingaan. “Ik kan wel allerlei dingen gaan roepen maar ik kan niks beloven.”
De volgende namen zijn inmiddels bevestigd:
Richie Hawtin (+8)
Speedy J. (live) (Novamute)
Slam (Soma)
Michel de Hey (EC)
Benny Rodrigues
DJ Deep (Respect)
Ezio
John Acquaviva (+8)
X-Press 2 (Skint)
Erik de Man
De zaal gaat open om 22:00 uur, de laatste beat zal om 07:00 uur door de hal denderen. Kaarten kosten € 25 en zijn te verkrijgen bij de bekende voorverkoopadressen.

(toegevoegd:20-06-2002/11:25)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws