PartyScene Special Report: Snowbombing 2005

Partyscene Redactie | 18 april 2005
headlines

2

3

3

3

Tekst: Gijs van der Togt
Foto’s: Corneel van Schie

Zomersport
“ Lekker weer, zeg! “ Was de eerste reactie bij aankomst in Oostenrijk. De zon schijnt volop en de temperatuur (20 graden) lijkt zomerse waarden aan te nemen. Wintersport? Dit is eerder zomersport met een snowboard onder de arm. Al direct de eerste avond stonden de heren van de Nederlandse feestorganisatie Floorfillers op het programma in de rustieke bar ‘Cafe Tirol’. Zowel Victor Coral, Brian S als Hitmeister D. deden hun best, maar de opkomst was mager. Al bleef de vermoeide Nederlandse delegatie, enigszins onder invloed van grote pullen Oostenrijks bier, uiteraard de Nederlandse jocks steunen.

Nou was dat helemaal niet erg, want de Amsterdamse/Rotterdamse schoffies stonden de dag erna in discotheek ‘Arena’. Het was al vroeg druk daar in die Amsterdam ArenA van Mayrhofen. Sterker nog, het dak ging eraf. Het was vooral Hitmeister D. die opviel door zijn (Nederlands getinte) platenkeus. Al had ik het gevoel dat de Engelsen Duvel Duvel’s ‘Wie is ut’ niet geheel begrepen. Hierna nam het altijd goed gehumeurde team van ‘MTV Base’ (inclusief Trevor Nelson) het over, en zakte de avond door een overigens best aardige RNB performance geheel in. Het werd mij langzamerhand duidelijk dat er vroeg gepiekt werd op deze trip. Na een dag lang snowboarden vond het overgrote gedeelte van het publiek het dan ook wel mooi geweest, en besloten velen hun bed in te duiken. Al konden de echte die-hards nog afteren in de bijzonder gezellig ‘garage’, een kleine club onder de club.

Het piste gevoel
Boven op de piste werd het in de loop van de week steeds gezelliger, want ook daar was Snowbombing volop aanwezig. ‘The Nocturnals’ stonden iedere dag in een tent geprogrammeerd en draaiden een aanstekelijke mix van breakbeat, house en drum ’n bass. Nancy Sinatra’s ‘Bang Bang’ in de remix door de Audio Bullys bleek overigens de ‘Snowbombing Anthem’ van dit jaar. Het ‘Snowbombing’ gevoel begon te komen, want wat is er heerlijker dan met dansmuziek op de achtergrond de nog rijkelijk besneeuwde piste af te boarden!

Piste pret boven, maar ook in het dal werd er gesport. Althans, virtueel dan. Zo hadden Brian S, Victor Coral en Hitmeister D. hun zinnen gezet op een klein zwart doosje. Geen board voor deze jongens, maar een X-Box! Met een stevige partij vodka-red bull achter de kiezen, won vooral Brian S. alle potjes tennis en bleek Hitmeister D. bijzonder behendig in auto racen.

's Avonds stond Mylo geprogrammeerd in discotheek Arena. Een prima live optreden, en het was na al het dj geweld wel eens leuk om een echte gitaar te horen.

Dave Clarke op dreef
Op de donderdagavond was er opnieuw veel te genieten, want Dave Clarke stond in de ‘Schlussel bar’. Een vreemde combinatie, want de ‘Schlussel Bar’ is gewoon een apres ski hut, en Dave Clarke gewoon een van de beste techno-dj’s op aarde. Dat bleek ook wel, want in een bomvolle bar gingen de Engelsen compleet los op Justin Robertson maar vooral op de altijd geconcentreerde Clarke. Het was verschrikkelijk warm, er was een hoop gejoel en een gedeelte van de mannelijke aanhang besloot hun shirts uit te trekken. Kortom, de chaos was compleet. Maar wat was het leuk!

Aphex Twin een dwerg?
Op vrijdag stond Electronation op het programma. In de kennelijk vernieuwde ‘New Speak Easy bar’ draaiden Terry Toner, Herr Arter en DJ Mason verkwikkende electro, waar vooral het vrouwelijke gedeelte van de bar bijzonder door gecharmeerd was. Goed gedaan, jongens! Hoe gezellig het ook was, tegelijkertijd stond ook Aphex Twin onder zijn alias AFX geprogrammeerd, en we besloten ook daar een kijkje te nemen.

Het werd een aparte ervaring, en even leek het erop dat Aphex Twin een dwerg was. Maar nee! De man zat op een kruk achter zijn draaitafels, zodat alleen zijn hoofd te zien was. Apart. Het optreden kon mij verder niet heel erg boeien, zodat er al snel besloten werd terug te keren naar de Arena waar de Cuban Brothers op Lionel Ritchie’s All Night Long een hilarische (half-naakte) breakdance performance weggaven. De avond eindigde pas in de vroege uurtjes, uiteraard in de kelder van de Arena.

Uitkateren
Vanwege een behoorlijke kater werd de laatste dag vooral een rustdag. Helemaal niet erg, want inmiddels regende het in Oostenrijk. Regen in het dal, en dus verse poedersneeuw op de berg. Zo vonden de echte sportievelingen dit een perfecte dag, maar ‘bombde’ bij een groot deel van de delegatie de feestjes nog na. De dj’s van Fingerlickin’s sloten de Schlussel bar af samen met de populaire formatie ‘The Freestylers’. Vooral Krafty Kuts, die zich een ongeluk ‘scratchte’ kon mij boeien. Jazzanova en Bugz in the Attic sloten af in de Arena.

Hoe graag hij de Berlijners ook wilde horen. Het was voor deze reporter mooi geweest. Na een week boarden en feesten werd al snel het bed opgezocht om de volgende ochtend weer vroeg terug te keren richting Nederland. Wat rest zijn hele mooie ervaringen, en een week om niet snel te vergeten. Volgend jaar gaan we dan ook gewoon weer.

Snowbombing Shout Outs: Henk Witteveen, Olga, piste koning Matthijs v/d Pol, PS Pieter, Reload Myrte, Olaf, Houseoloog, FFWD Robert en Miranda, X-Box Crew, DJ Broadcast Erik, Atilla en Rolien, de Electronation boys, Sarah Nagel, “Garage” Dimitri, Jasper en de rest van de posse.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws