Overdosis Nederlandse films

Partyscene Redactie | 22 september 2004
headlines




Tien dagen lang films, films, films. Alle Nederlandse films die het afgelopen jaar gemaakt en/of vertoond zijn, kun je in de Utrechtse bioscopen nog eens gaan checken. Maar natuurlijk zijn er ook veel premières tijdens het Filmfestival. Zo presenteert Pieter kamer zijn glitterkomedie Ellis in Glamourland, met een fraai gebotoxte Joan Collins en haar Nederlandse stiefdochter Linda de Mol.
Leuker lijkt One Night Stand, een serie van negen korte films met het vluggertje als onderwerp.
Cabaretier Theo Maassen is gevraagd om zijn persoonlijke filmkeuze in elkaar te flansen. Hij heeft zeven Nederlandse films geselecteerd, waaronder Van Gods Los, Wilde Mossels en Abel. Maassen zelf geeft vooraf een korte uitleg en na afloop spreekt hij met de cast en andere gasten die over de film kunnen vertellen.
Speciale aandacht besteedt het Nederlands Film Festival dit jaar aan het oeuvre van Paul Verhoeven. Dat verklaart waarom kaskrakers als Robocop, Basic Instinct en Starship Troopers weer eventjes terug zijn op het grote doek.
Geen zin in films maar wel in feesten? Je kunt iedere avond terecht in de Nachtwinkel (onder de Winkel Van Sinkel) voor de Filmfestival Afterparty. Op zaterdag 25 september draait Andy Barlow (Lamb) in Tivoli tijdens het feestje rond Dadara's kunstfilm The Rise And Fall Of Ship Of Fools. Een dag eerder kun je naar het feest Kiss Me At The Movies, met dj's Creme de la Gutter (Frankie D, Boombastic, D-Joy) Rockstar Dim Browski vs Mr Tamagotchi. Ook in Tivoli.

Meer informatie en het volledige programma vind je op: www.filmfestival.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws