Dadara maakt DVD

Partyscene Redactie | 14 september 2004
headlinesDe Nederlandse kunstenaars DADARA (aka Daniel Rozenberg) en JESSE (aka Jesse Limmen) werkten twee jaar aan deze kleurrijke surrealistische roadmovie over het universele gevecht tussen goed en kwaad, dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het legendarische Burningman Festival in Amerika en haar bizarre installaties.

De soundtrack is gemaakt door Lamb en Hipoptimist (het nieuwe soloproject van Lamb voorman Andy Barlow), waarmee de liefhebbers van deze wereldberoemde band er een bijzonder nieuw album van hun idolen bij hebben.

De mix van filmopnamen (in de Nevada woestijn, waar de driemaster daadwerkelijk gebouwd werd) en computer animaties vertelt het verhaal over een groep zonderlingen in de woestijn die een gigantisch houten schip bouwt om de laatste ‘dwazen’ op aarde te redden van het corporate kwaad en globalisering. Het ‘kwaad’ wordt belichaamd door de ‘Greymen’ die de strijd aangaan tegen de Fools Ark, waarbij langzaam maar zeker vrijheid, humor en creativiteit vervangen worden door kleurloosheid, machtsdrift en hebzucht. God zelf moet er aan te pas komen om het tij te keren. Eén Greyman overleeft echter en neemt wraak waarbij het schip spectaculair in vlammen opgaat. Maar de ‘ark der dwazen’ stijgt op uit haar as en voltooit vanuit de hemel alsnog haar missie.

De verstrengeling van film en animatie leidt tot een audio-visuele reis door lang vergeten werelden: een magische ontmoeting van realiteit en fantasie. In Engeland werd de film door een journalist na het zien van de ‘sneakpreview’ al ‘Monty Pyton meets Yellow Submarine’ gedoopt, wat mede zal komen door de betoverende soundtrack die bij de film voor een constant stuwende dynamiek zorgt.

:: open de Dadara NOTV preview

Fall and Rise Of The Fools Ark Afterparty
Datum: 25 september 2004
Naamfeest: Old Amsterdam, real house classics from '88-92
Lokatie: Tivoli, Utrecht
Prijs: 8 euro
Tijd: 23.00 - 4.00
Line up: Andy Barlow (Lamb /Hipoptimist), Benjamin Bates en Nuno Dos Santos) visuals by Dadara and Jesse

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws