Supernatural @ Tivoli

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Fans hebben een paar weken extra moeten wachten voor zijn eerste optreden in Nederland. Maar vrijdag 17 september heeft Supernatural dan toch de primeur. De Italiaanse producer en DJ Gerardo Frisina is uitgenodigd voor de tweede editie van Supernatural Jazz it Up in het Utrechtse podium Tivoli - Oudegracht.

Frisina stond aan de wieg van het Italiaanse platenlabel Schema. Godfather van een label dat inmiddels verantwoordelijk is voor een totaal nieuw genre nujazz. Producties waarin de akoestische studio opnames van het Schema huisorkest perfect samenvloeien met haast subliminale elektronische elementen. Een unieke sound die in Frisinas releases vaak briljant wordt vermengd met opzwepende latijnse percussie en afro-amerikaanse invloeden, opgepompt met subtiele samples en beats uit de computer. Met uptempo latingrooves als Cubana en het meer puristische Intenso trok Frisina menig jazz sceptici definitief over de streep en bewees dat deze muziek niet alleen is om naar te luisteren op je werkkamer, maar juist ook om op te dansen.

Gerardo Frisina wordt bijgestaan door resident DJ Svendex, mede organisator van het geslaagde Supernatural Festival Funky Musique dat onlangs plaatsvond in Utrecht. Zijn sets worden gekenmerkt door een wilde collage van oude funk n soul, samba beats, funky breaks, afro house en drum n bass. 17 september is voor Svendex een thuiswedstrijd, dus verwacht de pure Supernatural sound in Tivoli.

Huis vocalist MC Jeff ruikt als geen ander de spannende momenten in de avond. Zijn raps en human beatboxing tillen de handjes al jarenlang de lucht in op Supernatural avonden. Ook op het festival eind juli bleek hij een bepalende sfeermaker op het mainstage. MC Jeff heeft in de entertainment business inmiddels een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. Jeff schrijft sinds 1998 de teksten voor de shows van cabaratier Jorgen Raymann. Daarnaast produceerde hij voorstellingen voor zijn theatergroep Made in da Shade, die als pioniers worden gezien van het succesvolle concept urban theater. Samen met Najib Amhali was hij jarenlang vaste presentator van vele festivals en ook bracht deze schrijvende muzikale duizendpoot vele hiphop singles uit. Kortom, de juiste man om deze Supernatural in Tivoli te hosten.

Sfeerverhogende retro movies en funky ass visuals worden ook ditmaal weer gebeamd door het Amsterdamse VJ collectief Out of Order. De wortels van deze heren aarden in de grafische hoek. Het duo ontwerpt dan ook tevens de bekende flyers en posters van de Utrechtse feestenorganisatie. Ook de populaire collecties shirts en tops zijn gebaseerd op creaties uit hun studio. De videocollages van Out of Order vervullen altijd een prominente rol op de feesten. Op reusachtige schermen rondom het podium schieten suggestieve porno fragmenten en flarden blaxploitation films voorbij op de maat van de beats. Naast het retro design decor, zijn deze projecties n van de meest herkenbare elementen van Supernatural.

Kijk uit naar de 7 inch vinyl flyer van dit feest.

Supernatural Jazz it Up special in Tivoli Oudegracht Utrecht.
Met DJ Gerardo Frisina (It) en Svendex.
Hosted by MC Jeff, visuals VJ Out of Order.
Aanvang 23:00 uur. Entree 11,00 in de voorverkoop. 14,00 aan de deur.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws