JEFFERSON’S HIGH FIVE 119

Partyscene Redactie | 24 juni 2004
headlines


Tijdens de 3 dagen die het festival duurt, was er vanf 12 uur 's middags tot diep in de nacht enorm veel te doen en te zien.
Overdag waren er workshops, dj’s, bands, een platenbeurs, radio uitzendingen. Dit alles speelde zich af op een sfeervolle locatie met een openlucht binnenplaats, waar het door het mooie weer goed toeven was.
Je komt ook allerlei bekende nationale en internationale dj’s en producers tegen, een kleine greep: Eric de Man, Jerome, Steve Rachmad, Umek, Dave Clarke, Chicken Lips, Richard, Bart Skils, Jeff Mills, Valentino Kanzyani, iedereen is relaxt, er worden handjes geschud en promo’s wisselen van eigenaar.
Ook waren er elke avond teveel feesten om allemaal te kunnen bezoeken, ik ben o.a. naar een undergroundparty ( voor ongeveer 300 man) geweest, dat werd gehouden in een oud fabriekspand, iets wat je tegenwoordig helaas niet meer zoveel meer meemaakt, met een line-up om van te watertanden: Lance de Sardi, David Duriez, Fred Everything. Helemaal goed!
De volgende avond werd er een enorm feest (15.000 man!) georganiseerd door Sonar, wat werd gehouden in een soort RAI gebouw met 2 gigantische hallen.
Headliners waren Richie Hawtin en Ricardo Villalobos, op zich een aardig feest, al miste het wat sfeer. Fijn was dat je gewoon een blowtje kon roken, de Spanjaarden zijn daar gelukkig niet zo moeilijk in.
Het platenaanbod was ook een stuk beter dan hier in Amsterdam, bakken vol met Minimal, Techno, House en voor hele schappelijke prijzen.
Kortom, Sonar is een supergezellige happening en ik raad iedereen aan om volgend jaar juni richting Barcelona te gaan om dit festival te bezoeken.


1- CHRIS CARRIER VS FRIES & BRIDGES – SCHOOL OF ACID / ROBSOUL
Robsoul stelt wederom niet teleur met de nieuwste release, want de nieuwe Chris Carrier is weer een vette plaat. Op de 12" staan 3 tracks, allemaal doorspekt met Acid en ‘vieze’ grooves. Ditmaal werkte Carrier samen met Fries & Bridges, het resultaat swingt de pan uit. De meest interessante muziek uit Frankrijk verschijnt vandaag de dag op Robsoul en Brique Rouge. Houdt deze labels in de gaten!

2- JEFF MILLS – EXPANDED / AXIS
Met deze plaat begon Richie Hawtin zijn set in die enorme hal op het Sonarfeest, het klonk daar, door het gigantische geluidssysteem, helemaal geweldig. Schrik niet als je de plaat opzet, want de groeven lopen van binnen naar buiten, iets wat op ‘Inside out’ van Reese al (een jaar of 10) eerder is vertoond. Muzikaal is een beetje ‘spooky’ techno, erg minimaal, maar heel erg mooi.

3- KILLER LOOP – SOMEONE / END
Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat deze plaat (de Juan Atkins mix) al in ’98 op white label is uit geweest, na 6 jaar wordt hij eindelijk officieel uitgebracht. En terecht, want Juan Atkins mix is een juweeltje! Een mooi en ingetogen nummertje met een lekker sfeertje. Op de andere kant staat ook een bijzonder fijne remix van de steeds populairder wordende Demarkus Lewis.

4- 2000 AND ONE – BLOCKROC / 100% PURE
Achter de naam 2000 and One, gaat Dylan Hermelijn schuil, hij is ook de man achter het label 100% Pure. ‘Blockroc’ is een swingende Latin Detroit Techno track, die langzaam opbouwt naar een dikke filterbreak en dan goed losgaat. De diepe track op de andere kant, genaamd ‘Ethics’, was al eerder te horen op een compilatie cd van Steve Rachmad en is nu eindelijk op vinyl te verkrijgbaar. 100%amp; Pure doet het goed!

5- JEFF BENNET – APPROACHES / ALFARITAM 11
Deze plaat van Bennet is verschenen op een Spaans label dat Alfaritam heet, geen idee of deze plaat in Nderland is te krijgen, ik heb deze in Barcelona opgepikt. Maar hij is erg goed en wil jullie hem niert onthouden. ‘Approaches’ is een track in de bekende Jeff Bennet stijl, niet slecht, maar ook geen topper. Die staat op de andere kant, het gaat om de track ‘Exposure’. Een diep trackje dat begint met een relaxte Reggae feel, maar zodra de melodie erbij komt, wordt het een nummer in de Underground Resistance stylo. Erg mooi!

Klik hier om naar de tracks te luisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws