Achter de schermen bij Diesel-U-Music

Partyscene Redactie | 7 mei 2004
headlines


Nog twee weken te gaan voor de eerste editie van het diesel-u-music festival. De voorbereidingen zijn uiteraard in volle gang. Partyscene neemt in de aanloop naar 20 mei een kijkje achter de schermen. Dit keer: Sis Josip (Conti Hermenet en Rene van Bruggen), verantwoordelijk voor de ‘look and feel’ van het festival. We spraken met Rene van Bruggen.

PS: Waar kennen we Sis Josip van?

René: "Al 12 jaar zijn we actief als decoratief bedrijf in de dancescene. We zijn begonnen met Silly Symphonies en op dit moment zijn we bezig met de decoratie van grote festivals, als de Heineken Fast Forward Dance Parade, het Sound/Vision Festival en natuurlijk Diesel-U-Music.”

PS: Hoe gaat de decoratie van het festival er uit zien?

René: "Het festival bestaat uit diverse podia, tenten en stijlen. Wij hebben rekening gehouden met de muziekstijlen op het festival. Met het decor willen we het gevoel van de vooruitstrevende muziekstijlen op het festival versterken".

PS: Waar hebben jullie inspiratie opgedaan voor de decoratie?

René: "We doen eigenlijk het hele jaar door inspiratie op. Aan de hand daarvan hebben we een creatief concept gemaakt voor het festival. Met een eigentijdse mix van verschillende materialen willen we een bijzonder gevoel bij de bezoekers oproepen. We gebruiken bijvoorbeeld tenten uit Mongolië en hebben speciale zit- en picknickterrassen.

PS: Hoe lang zijn jullie bezig geweest met de voorbereiding?

René: "Vanaf het moment waarop de voorrondes van start gingen, zijn we betrokken geweest bij Diesel-U-Music. In totaal zijn we er ongeveer vier maanden, zij het niet continue, mee bezig geweest. De echte uitvoering moet natuurlijk nog komen. Door onze ervaring was het niet moeilijk om de plannen uit te werken. We werken alle ideeën met z'n tweeën uit, daarnaast hebben we een netwerk van mensen en bedrijven om ons heen die ons gaan assisteren met de uitvoering".

PS: Hoe lang van tevoren beginnen jullie in het Olympisch Stadion met de aankleding?

René: "Het festival vindt op donderdag 20 mei plaats. We beginnen twee dagen van te voren met opbouwen. In totaal zijn er ongeveer 20 personen die ons beide dagen assisteren met onder andere het plaatsen van tenten en het leggen van tapijten. Na het festival is er ook nog de afbouw."

PS: Wat gaat Diesel-U-Music onderscheiden van alle andere festivals?

René: "Het is een van de eerste festivals van het jaar. Het heeft een gedurfde line-up. Ook de locatie, het Olympisch Stadion, is erg bijzonder. Ik denk dat er op dit festival echte muziekliefhebbers afkomen".

PS: Komen jullie zelf ook genieten van de muziek?

René: "Eigenlijk komen we zelf nooit op het moment dat het festival bezig is kijken, maar omdat het Diesel-U-Music Festival ook overdag plaatsvindt, maken we graag een uitzondering!”


Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws